Blokktatáson jártunk

spot_img

Miután múltkor részt vettünk a Munkácsy27-ben megrendezett Kriptoszeánszon Németh Péter meghívására, szinte magátol értetődő természetességgel hívtak meg minket a mostani rendezvényre is, ami egyfajta béta teszt volt a Blokktatás elnevezésű oktatási projekt számára, aminek lényege, hogy gimnazisták számára nyújtson alapvető tájékoztatást és képzést a blokklánc és kriptovaluták alapjairól.

Kriptoszeánszon jártunk

A főszervező ezúttal is Vidákovics Attila, a Blockchaineum előadója és társalapítója volt. Az ő invitálására és meghívására készítette az oktatási anyagot Ferenczi Bálint, ifjú titán, akivel a KórházSuli projekt kapcsánt ismerkedtek meg, és aki Vidákovics elmondása alapján azonnal kitüntette magát aktív és professzionális munkájával, szervezésével, és kiváló oktatói képességével.

Ferenczi Bálint

Az előadás, illetve oktatás kifejezetten igényes, átlátható, és összeszedett volt, de mivel elsősorban tényleg a blokklánc alapvetéseire tért ki, nem számolunk be róla részletesen. Ami fontos és hírértékű, az az, hogy hamarosan a Blokktatás csapatnak köszönhetően több iskolába is eljut ez a kiváló tananyag, és ez rengeteg fiatalt indíthat el a kriptovaluták és a blokklánc technológia irányába.

Németh Péter

Második előadóként Németh Péter, a MicroCoin készítője lépett a ringbe, és a kriptográfiáról, kódfejtésről tartott egy nagyon jól érthető, informatív előadást. Szó esett a Caesar kódolásról, az Enigmáról és Turingról, egészen napjaink RSA és AES kódolásáig. Péter engedélyével valószínüleg a Kriptosuli keretein belül ti is olvashatjátok ezt az anyagot. Legalábbis hogyha van rá érdeklődő 😉

Köszönjük a meghívást, és sok szerencsét kívánunk a Blokktatás csapatának!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img