Kripto tőzsdévé válhat a Nasdaq

Megosztom

A New York-i Nasdaq a világ második legnagyobb tőzsdéje. A cég igazgatója Adena Friedman a CNBC-nek adott interjújában kifejtette:

“Ha úgy látnánk hogy a piac szabályozott és az emberek készen állnak rá, biztosan megfontolnánk hogy kripto tőzsdévé váljunk.”

A Nasdaq és az intézményes befektetők számára jelenleg a szabályozás hiánya jelenti a legnagyobb visszatartó erőt. A tőzsde vezetője ugyanakkor pozitívan látja a kriptopénzek jövőjét:

“Úgy gondolom a digitális pénzek továbbra is velünk maradnak, csupán időre van szükség, amíg ez a közeg kiforrja magát.”

És hogy ezek nem csupán üres szavak voltak az is bizonyítja, hogy szerdán megállapodást kötöttek az amerikai Gemini kriptotőzsdével, melyet az ismert Winklewoss testvérek alapítottak. A Gemini a jövőben hozzáféréssel fog rendelkezni a Nasdaq által is használt piacfigyelő technológiákhoz, mellyel most már saját ügyfelei számára is tisztább kereskedési feltételeket biztosíthat.

A Citi, a Credit Suisse, a Santander, a Barcalays és a Goldman Sachs mögött az amerikai tőzsde egy újabb nagy név azon pénzintézetek között, melyek már jelezték elköteleződésüket az új technológia felé. Ami a szabályozás kérdését illeti, a nemrég lezárult G20-as csúcson júliusi határidőt szabtak meg egy egységes, nemzetközi rendszer alapjainak letételéig.

A G20 egyelőre nem szankcionálja a kriptopénzeket

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel