Beperelték a Binance alapítóját

spot_img

A Hong Kong-i bíróságon feljelentették a legnagyobb kriptotőzsde, a Binance alapítóját Changpeng Zhao-t, vagy ahogyan mindenki nevezi őt: CZ-t. A felperes a Sequoia Capital China (SCC), melynek anyacége 3.3 trillió dollárnyi befektetést kezel.

A vád szerint még tavaly augusztusban kezdtek el tárgyalni a Sequoia lehetséges befektetéséről, mely során a Binance árát 80 millió dollárban határozták meg és ennek 11%-a került volna a Sequoia tulajdonába. Az egyeztetések hónapokon keresztül folytak, miközben a Binance egyre népszerűbbé, majd piacvezetővé vált. Végül a Binance többi tulajdonosa úgy érezte a Sequoia ajánlata már alulértékelné a céget.

Ezután a Binance vezetője felvette a kapcsolatot egy másik céggel, az IDG Capitallal is. Az ajánlat szerint két körben 400 millió és 1 milliárd dollárnyi befektető pénzt szerettek volna a tőzsdébe invesztálni, ami sokkal kedvezőbb volt mint amit a Sequoia tett és egy ilyen befektetéssel a háta mögött a Binance könnyebben juthatott volna működési engedélyekhez.

A Sequoia szerint CZ megszegte a velük kötött megállapodást, amikor egy másik cég számára is ajánlatot tett. Az ügy végül a bíroságon ért véget, ahol kimondták, hogy a Binance nem tárgyalhat más befektetőkkel. Az IDG viszont azt állította, hogy nem is volt semmilyen hivatalos kapcsolat köztük és a tőzsde között.

A Binance által közzétett legfrissebb közlemény szerint a Hong Kong-i bíróság most egy új határozatot hozott. Ebben megállapították hogy a Sequoia visszaélt a jogi eljárás menetével, ezért a korábbi bírósági döntést hatályon kívül helyezték és utasították őket a perköltségek megfizetésére a Binance vezetője felé.

Nem tartom kizártnak, hogy a tárgyalások kezdetén a Sequoia erőfölényben érezte magát és miközben egyre jobb feltételekkel próbált részesedést szerezni a Binanceben, az közben túlnőtt rajtuk és most jóval áron alul próbálják bevásárolni magukat a világ vezető kriptotőzsdéjébe. Az ügy talán hasonló lehet a Ripple közelgő peréhez, ahol a tokenek szintén jóval áron alul kerülhetnek a felperesek birtokába.

Bírósági döntés lehet befolyással a Ripple árfolyamára

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img