Franciaország: 19%-ra csökkentett kriptós adózás?

Megosztom

Gyorshírünk: Tegnap este óta a kriptós média egybehangzó újjongása közepette hozza le a franciaországi kriptós árfolyamnyereségek utáni adózás enyhítését, 45% helyett immár 19%-ot emlegetve.

A valós helyzet ezzel szemben az, hogy a “ingó vagyon(tárgy)” kategóriába történt besorolással ugyan a 19% megállja a helyét, azonban erre – a jelenlegi magyarországi szabályokhoz hasonlóan – még adódik szociális hozzájárulás, amivel együtt a teljes adóteher a 36,2%-ot is elérheti. Tény és való ugyan, hogy a korábbi 45% + szociális adók összesen 62,2%-ot is jelenthettek, ami már az egészen nevetséges kategória. Ehhez képest természetesen az új állapot komoly előrelépést jelent. Van egy sejtésünk, miszerint Franciaországban az emberek nem kapkodták el korábban kriptós bevételeik bevallását.

Magyarországon a NGM és a NAV lassan egy éve egyeztet a bitcoin és kriptopénzek adózásáról. Jelenleg a meglévő kategóriákba erőltetik bele a területet, és mivel sehová sem passzol igazán, “egyéb bevételként” kell adózni a kriptós profitból. Ez összesen 30,34% adóterhet jelent magánemberként, esetünkben is a sokak számára érthetetlen egészségügyi hozzájárulással együtt. Reményeink szerint a közeljövőben kedvező törvényeket fognak hozni államatyáink, hogy a kriptopénzek és a blockchain tech a magyar gazdaság új húzóágazatai lehessenek. Málta példáján és az utóbbi hónapok fejleményei alapján látható, hogy működik a dolog.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel