A Binance alapítója már unja az újságírók buta kérdéseit

spot_img

A legnagyobb kripto tőzsde alapítója Changpeng Zhao(CZ) egy tweetben jelentette ki, hogy a jövőben csak olyan újságíróknak nyilatkozik, akik rendelkeznek kriptopénzzel. Ennek oka, hogy a kivülállóknak fogalmuk sincs a technológiáról és CZ belefáradt, hogy újra és újra ugyanazokra az ostoba kérdésekre kell válaszolnia.

A mainstream média előszeretettel tünteti fel negatív színben a kriptopénzeket. A tudósításokban rendre előforduló csúsztatások és téves információk a legtöbbször arra engednek következtetni, hogy a beszámolók készítői minimális erőfeszítést sem tettek azért, hogy megértsék működésüket és a technológiában rejlő lehetőségeket.

Néhány hete a japán tőzsde, a Nikkei oldala közölte a hírt, miszerint a helyi hatóság működésének felfüggesztésére szólította fel a Binance-t. Mint később kiderült, a “felszólítás” mindössze egy szabványos levél volt, melyben arra kérték őket, hogy működjenek együtt a pénzügyi ellenörző szervekkel és regisztrálják magukat a kripto tőzsdéket vezető nyílvántartásba. CZ az esetet felelőtlen újságírásnak és pánikkletésnek minősítette, pár napja pedig a következőket mondta:

“Megtudtam, hogy sok újságírót főnökeik tiltanak el attól, hogy kriptopénzeket birtokoljanak. Vajon a hagyományos pénzektől is eltiltják őket, amikor a kereskedelmi háborúkról tudósítanak? Szóval most olyanok informálják és “tanítják” az embereket a blokkláncról, akik még életükben nem hajtottak végre egy bitcoin tranzakciót sem.” – CZ

Bár az alkalmazottak kriptopénzektől való eltiltásáról szóló részt sokan túlzónak érezhetik, a világ egyik legelfogadóbb térségének, Skandináviának a legnagyobb bankja, a Nordea idén januárban tiltotta meg mind a 30 000 alkalmazottjának, a kriptopénzek birtoklását.

Hajlok arra, hogy csak olyan újságíróknak nyilatkozzak, akiknek van némi kriptójuk. Így többé nem kell olyan kérdésekre válaszolnom, hogy: a bitcoint csak a drogkereskedők használják?” – CZ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img