Japánban betiltják az anonim pénzküldést lehetővé tevő kriptopénzeket

spot_img

Japán pénzügyi felügyelő szerve (FSA) nyomás alá helyezte a helyi kripto tőzsdéket, hogy távolítsák el kínálatukból a lenyomozhatatlan pénzküldésre kifejlesztett kriptopénzeket.

A Forbes tudósítása szerint, a hatóság meg van győződve arról, hogy ezeket (és itt a Monero-t névszerint is megemlítik) a helyi alvilág egyre gyakoribb rendszerességgel használja és bár hivatalosan még nincsenek tiltólistán, a működési engedélyeket kiadó FSA “minden lehetséges lépést” meg fog tenni annak érdekében, hogy akaratát érvényre juttassa.

A beszámoló szerint az egyik tőzsde már eleget is tett a kérésnek és a Monero mellett a Dash-t és a Zcash-t is eltávolították kínálatukból.

Kriptós körökben már régóta folytak találgatások arról, hogy mikor kezdődik meg az anonim pénzek elleni hadjárat, hiszen a jelenleg már kialakulóban lévő nemzetközi szabályozással nem összeegyeztethető ezek működése.

Ugyanakkor Kínában, a tavaly ősszel bekövetkezett általános tiltást követően az egekbe szökött a bitcoin nem hivatalos (utcai) kereskedésének forgalma. Bár a hatékonysága eddig sem volt kérdéses, amennyiben a Monero-nak mostmár hivatalosan is papírja lesz arról, hogy a hatóságok tehetelenek vele szemben, az rövid időn belül a kereslet jelentős növekedéséhez vezethet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img