Kiberbiztonság a blokkláncon – Sentinel Protocol ICO

spot_img

A Sentinel Protocol célja, hogy kiberbiztonsági megoldásokat nyújtson a kriptopénzeket birtoklók és a tőzsdék számára.

A Sentinel-t legegyszerűbben egy víruskeresőhöz lehetne hasonlítani. Ha egy tőzsde csatlakozik az általuk biztosított adatbázishoz, felhasználóik figyelmeztetést kapnak, ha a cím melyre tranzakciót készülnek küldeni kapcsolatba hozható valamilyen múltbéli bűnesettel, csalással, lopással, átveréssel. Hasonló módon a tőzsdék is figyelmeztetést kapnak, ha valaki ilyen címről próbálna meg hozzájuk küldeni pénzt, így megakadályozhatják hogy azt rajtuk keresztül mossák tisztára az elkövetők.

A projectre az egyik legnagyobb koreai kripto befektető cégen, a Hasheden keresztül találtam rá. Portfoliójuk alapján úgy vélem jó érzékkel nyúlnak a jövőben nagy lehetőség előtt álló kripto startupokhoz, a blokklánc biztonság pedig egyébként is egy olyan terület, melyen még viszonlyag kevés a szereplő.

A béta teszt indulását júniusra, a main netét pedig júliusra tervezi a cég. Az összes tervezett funkció várhatóan 2019 elejétől lesz elérhető. Jelenleg több tőzsdével is tárgyalásokat folytatnak a protokol integrálásáról, illetve a legnépszerűbb kínai (imToken) és koreai (Coinmanager) wallet szolgáltatókkal már meg is egyezett a cég. A prototípusról szóló videó a Youtubeon is megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=uNYMlGVnG3c

Az ICO-ra már folyik az előzetes KYC regisztráció.

A cél 22 millió dollár összegyűjtése lesz, amiről úgy gondolom nem egy egetrengető összeg a mai piacon. További bizakodásra ad okot, hogy Telegram csatornájukat már több mint 30 000-en követik.

A rendelkezésre álló 500 millió token 60%-át értékesítik, várhatóan $0.08/db áron. A hozzájárulásokat Ethereumban fogadják.

Honlap, Whitepaper, Telegram

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img