Az UNICEF kriptopénz bányászatra kéri támogatóit

spot_img

Az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapjának (UNICEF) ausztrál szárnya arra kéri segítőit, hogy kriptopénz bányászattal járuljanak hozzá a szervezet működéséhez.

A honlapot meglátogatva (melyet HopePage-nek tehát a “Remény oldalának” neveztek el) nincs is más dolguk a támogatóknak, mint a középen lévő “Start Donating” gombra kattintani és beállítani, hogy processzorteljesítményük hány százalékát ajánlják föl a bányászásra. Gépünket ezt követően egészen a böngészőablak bezárásáig a segélyszervezet szolgálatába állíthatjuk.

Működése során az oldal a híres / hírhedt Coinhive API-t használja. A program korábban azzal vált ismertté, hogy weboldalakba integrálva, a felhasználók tudta és beleegyezése nélkül képes kriptopénzt bányásztatni azok gépeivel. Többek között ezzel finanszírozza működését a legismertebb torrent oldal, a Pirate Bay is.

A segélyakció pikantériája, hogy a Coinhive által kibányászott kriptopénz nem más mint a Monero, melyet Japánban éppen most készülnek betiltani.

Japánban betiltják az anonim pénzküldést lehetővé tevő kriptopénzeket

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img