Milliárdos arcképcsarnok – a leggazdagabb kriptopénz tulajdonosok

spot_img

A vadnyugati aranyláz idején a leggazdagabbaká nem azok váltak, akik az aranyrögöket kutatták, hanem akik az ehhez szükséges felszerelést biztosították. Amit egykor a sátrak, lapátok, edények jelentettek, azt ma a tőzsdék, walletek és kripto platformok biztosítják a felhasználók számára. Nem is csoda, hogy az ezek mögött álló emberek, mesés vagyonokra tehettek szert.

Lássuk kik azok, akik a legjobban éltek ezzel a kínálkozó lehetőséggel:

13. Valery Vavilov
Az USA és Kína mellett a világ harmadik legnagyobb kriptobányász folytató állama Grúzia. Itt található Bitfury bitcoin bányász társaság, mely 2011 óta ~800 000 bitcoint termelt ki. A 400 alkalmazottat foglalkoztató cég fejének vagyona 500-700 millió dollár.

12. Brendan Blumer
Jelenleg az egyik legfelkapottabb kriptopénz az EOS mögött álló Block.One cég vezetője 6-700 millió dollárral rendelkezik.

11. Michael Novogratz
Az 53 éves, digitális eszközök kereskedésével foglalkozó üzletember már a 2008-as válság előtt is milliárdos volt. Az általa birtokolt kriptopénzek értékét 700 millió – 1 milliárd dollárra becsülik.

10. Brock Pierce
A volt gyermekszínész (Kerge Kacsák 1-2, Elnökcsemete) olyan kripto projectekbe fektette pénzét, mint a Coinbase, Ethereum és Tether. Jelenleg Puerto Rico-ban él és szintén 700 millió – 1 milliárd dollár körüli kriptóval rendelkezik.

9. Anthiny Di Iorio
Az Ethereum társalapítója és a népszerű Jaxx wallet létrehozója. 43 éves és más kriptopénzek mellett jelentős Vechain és ZCash befektetéseket birtokol. Vagyona 750 millió és 1 milliárd dollár között mozog.

8. Matthew Rozak
A Bloq és a privát kripto befektető Tally Capital alapítója. Kriptopénzeinek értéke: 900 millió – 1 milliárd dollár.

7. Brian Armstorng
Az első számú kripto bróker, a Coinbase 35 éves igazgatója 1 milliárd dollárt ér.

6. Matthew Mellon
Talán az egyetlen hagyományos értelemben vett befektető. 2 millió dollárért vásárolt Ripple tokenjeinek értéke ma 1 milliárd dollár. Szenvedélybetegsége nemrégiben legyűrte. Két héttel ezelőtt, 54 éves korában halt meg.

5. Cameron és Tyler Winklevoss
Korai bitcoin befektetők és a Coinbase mellett 2. legnépszerűbb amerikai tőzsde, a Gemini alapítói. A Közösségi háló című film szerint ők finanszírozták a Facebook korai fejlesztését is, melyből Mark Zuckerberg később kitúrta őket. Becsült kriptós vagyonuk 1 milliárd dollár.

4. Changpeng Zhao (CZ)
41 éves. A legnagyobb kripto tőzsde, a Binance alapítója és ~2 milliárd dollár értékű BNB tokennel rendelkezik.

3. Joseph Lubin
A volt Goldman Sachs vezető 53 éves és az Ethereum társalapítója. Becsült kripto vagyona elérheti az 5 milliárd dollárt.

2. Chris Larsen
A Ripple társalapítója 57 éves. 8 milliárd dolláros vagyonából, 5.2 milliárdot ripple tokenek tesznek ki.

1. Satoshi Nakamoto
A Bitcoin ismeretlen alapítója 1 000 000 bitcoinnal rendelkezik, mely közel 10 milliárd dollárt ér. Bár valódi kilétét senki sem ismeri, az internetes mémek egy idős japán úr arcát kölcsönözték neki.

A történet szerint valaki arra a következtetésre jutott, hogy ő lehet Satoshi, mire a média és a kriptopénz fanatikusok ellepték otthonának környékét. Reggel mikor dolgozni ment, mindenki beszélni akart vele. Követni kezdték és azt kiabálták felé: “Mister Satoshi, Mister Satoshi!”

Ez nagyon felbosszantotta és végül tört angolsággal ennyit mondott: “Mister You Satoshi!”, ami valami olyasmit akart jelenteni, hogy “Mi lenne ha rátok mondanák, hogy ti vagytok Satoshi és titeket zaklatnának?“.

Az angol kiejtése viszont nem volt túl erős és a mondat így hangzott: “Minister You Satoshi!”.

Ez nem jelent semmit, viszont ez volt az egyetlen, amit nagy sietve az őt követőknek mondott és ez a kripto világban sokak számára olyan volt, mintha maga Jézus Krisztus szólt volna népéhez. A Minister You Satoshi kifejezés a mai napig visszatérő mém a nemzetközi fórumokon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img