Vechain társtulajdonossá vált a világ 2. legnagyobb könyvvizsgálója

spot_img

Üzleti körökben csak a Négy Nagy (Big 4) néven emlegetik a világ legnagyobb könyvvizsgáló cégeit. A Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PWC), Ernst & Young és KPMG együttesen a piac 85%-át uralják. Még a legkisebb KPMG is nagyobb, mint az őt követő 15 cég összesen.

Éppen ezért bír rendkívüli értékkel az a bejelentés, melyet a PWC Hong Kong-i és szingapúri szárnya tett meg a mai napon, miszerint részesedést vásároltak a Vechain anyacégéből (Vechanin GTHL) és a jövőben együtt kívánnak dolgozni a IoT, az ellátási lánc és a hamisított termékek elleni küzdelem területén.

A bejelentésben külön kiemelték, hogy már egyeztetések folynak arról, hogy a PWC a jövőben a szolgáltatások igénybevételekor használni fogja a Vechain által kibocsátott tokeneket.

A Vechain PWC-vel való szoros kapcsolata eddig sem volt titok, hiszen már 2017 májusában partnerségre lépett egymással a két cég, a tulajdonszerzéssel azonban új szintre léphet az együttműködés, hiszen innentől kezdve már a PWC-nek is érdekében áll a Vechain sikere, így valószínűleg saját ügyfélkörük számára is ajánlani fogják a Vechain szolgáltatásait.

És hogy ez mit jelenthet?

A PWC 158 országban, 743 irodát tart fent, 236 000 alkalmazottal. Bevétele a tavalyi évben 37.7 milliárd dollár volt, de ami a legfontosabb a Vechain szempontjából: a világ 500 legnagyobb cégét számontartó Fortune 500 listájáról, 422 a PWC üzleti partnere.

Mivel a Vechain szolgáltatásaival eleve a nagyvállalati felhasználókat célozza, a PWC-n keresztül gyakorlatilag a világ összes jelentős cégéhez eljuthatnak.

De mi az a Vechain?

A Vechain eredetileg egy, az ellátási lánc biztosítására szolgáló technológiát hozott létre, melyen keresztül pontosan nyomon követhetővé vált az egyes termékek útja. Rendszerük a blokklánc megváltoztathatatlnaságát felhasználva a termékhamisítás ellen is hatékony védelmet biztosít.

Ennek kapcsán már több parnerkapcsolatot is létesítettek, például a kínai állam dohánymonopóliumával a China Tobacco-val, a Kuehne Nagel-el, mely 2017-ben a világ legnagyobb tengeri és második legnagyobb légi szállítmányozója volt, vagy a DNV GL minőségbiztosítási céggel melynek partnerei között megtalálható többek között az Alibaba, a Coca-Cola és az Unilever is.

Sokan a mai napig csak erről az oldaláról ismerik a Vechaint, ennél azonban már sokkal több mindenről van szó. A Vechain fejlesztése során egy platformmá lépett elő és akárcsak az Ethereum, a júniusi main net indulását követően alkalmas lesz dAppok és okos szerződések futtatására, valamint ICO-k indítására. Ezek közül egyről már biztosan tudni lehet:

A BitOcean egy Japánban hivatalosan bejegyzett és kripto-fiat kereskedést engedélyező licensszel rendelkező cég, mely kripto ATM-eket gyárt japán és kínai felhasználásra. Mivel már egy működő, kész termékkel rendelkező cégről beszélünk, amely egy várhatóan nagyon felkapott termék gyártására helyezi a hangsúlyt a világ kripto fővárosában, véleményem szerint a valamikor az év második felében induló ICO hatalmas érdeklődésre fog számot tartani.

A main net indulása egy másik tekintetben is nagyon fontos változást hoz majd a Vechain tokenekkel rendelkezők számára. A Neo/Gas rendszeréhez hasonlóan, a hivatalos walletben tárolt Vechain tokenek úgynevezett Thor Power-t fognak generálni, melyeket a hálózaton végzett műveletek finanszírozására lehet felhasználni. A Thor, akárcsak a Gas saját árfolyammal fog rendelkezni, tehát egyfajta passzív jövedelmet biztosít majd a HODLerek számára.

A Vechain jelenleg a 15. legnagyobb kriptopénz, vásárlására a Binance-t ajánljuk.

Binance

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img