National University of Ireland: A kormányzat népszerűsítse a blockchain technológiát

spot_img

A National University of Ireland kutatói a blokklánc adopcióról szoló kutatásuk alapján azt javasolják az ország vezetésének, hogy kezdjenek a technológia széleskörű népszerűsítésbe.

Erre azért lenne szükség, mert szerintük nem csak a gazdasági növekedésre lenne pozitív hatással, de akár a vállalkozások vagy a közigazgatás működésének átalakulását, hatékonyabbá válását is hozhatja. Az egyik ismertetett potenciális felhasználási terület például a választási rendszer blokkláncosítása, mellyel elkerülhetők a csalások.

A következő években komoly növekedést várnak a vállalati blockchain adopció területén, egyelőre azonban nem igazán pörögtek még be a dolgok. Ez többek között a bizonytalan szabályozásnak, a kevés elérhető szakértőnek és annak köszönhető, hogy a vezetők még nem értik, mit tehet cégükért a technológia. Írország egyébként a világ 13. leginnovatívabbja a Bloomberg Innovation Indexe szerint. Az utóbbi évtizetben rengeteg nagyvállalat, köztük olyan technológiai óriások, mint a Google vagy a Facebook, helyezte európai központját az írekhez, köszönhetően a kedvező adózási környezetnek.

A MasterCard blokklánc fejlesztőket keres

Magyarországon is lenne értelme elkezdeni a gazdasági szereplők okítását a témában. Az azonban, hogy ez az ország vezetésének kezdeményezésére fog megtörténni, egyelőre valószínűtlennek tűnik.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img