A HTC blokklánc-telefonnal készül

spot_img

Sok hírt lehet hallani arról, hogyan próbálnak a nagy telefongyártók felülni a blockchain-vonatra, de a HTC nem csupán egy alibi wallet-alkalmazással készül. Új telefonjuk, az Exodus hardveres specializáltságot ígér, és bombabiztos kriptovaluta tárolást. Legszemléletesebben talán úgy lehet elképzelni, mintha a telefonunkba be lenne építve egy Ledger hardver wallet.

Ledger Nano S Unboxing | Mi van a dobozban?

Phil Chen, a HTC egyik prominense így nyilatkozott blogján:

Egy olyan világot szeretnék látni, ahol a végfelhasználók birtokolják az adataikat (előzmények, személyazonosság, kintlévőségek, walletek, emailek és üzenetek stb.) anélkül, hogy központi szereplőkre volna szükség. Nagyon sok munka vár még ránk, de hiszek benne, hogy a mobil-hardver nagyon sokkal tud hozzájárulni az új, decentralizált világunkhoz.

A készülék hardveresen Bitcoin és Ethereum node-ként fog tudni üzemelni, de szoftveres alapon természetesen minden kriptovalutát támogatni fog.

A DApps szolgáltatást is ezzel a készülékkel fogják bemutatni, ami hasonló lesz az Apple Store-hoz, vagy a Google Play-hez, de itt decentralizált alkalmazások közül válogathatunk majd, amik szintén blokkláncra fognak épülni.

Sajnos specifikációkat, egyéb képességeket még nem tudunk, ahogyan árat sem, de biztosak lehettek benne, hogy amint lehetőség lesz rá, a Kripto Akadémia átfogó teszttel fog készülni számotokra 🙂

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img