Te miért érdeklődsz a kriptopénzek iránt?

spot_img

2009-ben egy norvég diák $27-ért vásárolt magának 5000 BTC-t. Ez ma $40 000 000-t (10 milliárd Ft) ér.

A média tele van a hozzá hasonló történetekkel és ugyan ki ne szeretne minimális kockázattal mesés gazdagságra szert tenni. Ugyanakkor a kriptó mögött álló blokklánc sokak szerint az egész világot a feje tetejére fogja állítani. Egész iparágakat dönthet romba és újakat hozhat létre. Érdekel ez bárkit is? Vagy a legtöbben tényleg csak a könnyű pénzszerzés igérete miatt vágtak bele? Te miért kezdtél el foglalkozni a kriptopénzekkel?

Érdekel a technológia? Azok akik képesek teljes mértékben megérteni a blokklánc működését, az utóbbi évtizedek legnagyobb felfedezésének tartják. Egyesek szerint jelentősége vetekszik az internetével. Te is közéjük tartozol?

Befektetés a jövőbe? Sajnos nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint a fent említett norvég diák. Vagy mégis? Ha valóban a blokklánc a jövő technológiája, az elmúlt években tapasztalt növekedés még sehol nincs ahhoz képest, ami a következő évtizedekben vár ránk. Talán te is ebben reménykedsz?

Nem bízol a bankokban, kormányokban? Ahogy a Bitcoin techniaki leírásában is szerepel, a kriptopénz létrehozása válasz volt a pénzintézetek felelőtlen hitelezése miatt bekövetkező 2008-as válságra. Világszerte egyre többen próbálják meg függetleníteni magukat a globális pénzrendszerektől attól tartva, hogy a következő válság során mindenüket elveszíthetik. Úgy gondolod, hogy a kripto lehet a megoldás?

Névtelen maradnál? Sokak szemében az anonimitás lehetősége teszi igazán vonzóvá a kriptovalutákat, mert magánügyként tekintenek pénzügyeikre és felháborítónak tartják, hogy például egy bank beleszólhasson azok intézésébe. Másoknak viszont elemi érdeke, hogy ne derüljön fény kétes üzelmeikre. Bár ez nem vet túl jó fényt a kriptopénzekre, hazugság lenne letagadni, hogy elterjedésükben szerepet játszottak a népszerű, ámde illegális online piacterek is. Nem akarod hogy mások is tudják, mire költöd a pénzed?

Ez a bűnözők pénze?

Így a kényelmesebb? A hétköznapokban még nem annyira elterjedtek, de az interneten keresztül már egyre több lehetőségünk adódik a kriptopénzes fizetésre. Egy QR kód leolvasásánál és egy gomb megnyomásánál egyszerűbb fizetési módot kitalálni aligha lehetséges.

Emelett a külföldön élők is egyre gyakrabban választják ezt megoldást, hogy támogathassák otthon maradt rokonaikat. Bár ez Európára talán kevésbé jellemző, de Afrika és Ázsia sok részén nem éri meg bankfiókokat üzemeltetni és az itt élőknek komoly problémát okoz egy nálunk hétköznapinak számító készpénzfelvétel vagy számlaügylet elintézése.

Csak mert ez volt a divat? Igazából fogalmad sincs mi ez az egész, de körülötted már mindenki belevágott és nem akartál kimaradni belőle?

Vagy talán valami egészen más dolog miatt vágtál bele? Ha gondoljátok, osszátok meg velünk a kommentek között!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img