Annyira szar, hogy már jó, avagy a DogeCoin trónkövetelői

spot_img

Bár sokan a körmüket lerágva figyelik percről-percre a Bitcoin árfolyamának alakulását, a lelkes kripto hívők mindig találtak módot egy kis játékra, bolondozásra. A Dogecoin és CryptoKitties nevei sokak számára csenghet ismerősen, de idővel a legjobb viccek is unalmassá válnak. Szerencsére a blokklánc fejlesztők sosem voltak híján a kreativitásnak, így nem kell túl sokáig kutatnunk, ha egy kis vidámságra vágyunk.

Banán Coin

A Banano Coin (BAN) idén februárban, a Nano forkjaként látta meg a napvilágot, annak villámgyors tranzakcióit kihasználva pedig kiválóan betölti a nemzetközi közösségekben népszerű “borravaló coin” szerepét. Discord csatornájuk már közel 10 000 főt számlál, amit egyrészt annak köszönhetnek, hogy a coinok egy részét airdrop formájában osztották ki a Nano tulajdonosok között, másrészt a Banano csapata komolyan is veszi a közösségépítést. Nemcsak Discord csatornájukon, de egy általuk kiadott számítógépes játékban is versenghetnek egymás ellen a felhasználók, jutalom Banano-ért cserébe.

A BAN annyira nem veszi komolyan magát, hogy oldalukon tanácsadó/inspiráló figuraként Carlos Matos, a híres Bitconnectes figura is megtalálható, legújabb újításuk pedig, hogy privát kulcsainkat egy egyedileg generált majom figura fogja jelképezni, amit egy angol szóviccel szimplán csak monKey-nak neveztek el. Megjegyzem honlapjuk URL címe is zseniális: banano.co.in

Szerda Coin

Az Ethereum hálózatán futó, teljes mértékben közösségi alapon működő WednesdayCoin-nak (WED) mindössze egyetlen szabálya van:

A hét hat napján minden számla be van fagyasztva és csak a hetediken kereskedhetünk vele. Hogy melyik ez a nap, azt sajnos nem árulhatom el. A coinhoz különböző lottókon és kaszinó játékokon keresztül juthatunk hozzá, persze ezek is csak heti egy nap üzemelnek. Ha pedig minden jól megy, a jövőben egy csevegő és videó megosztó app is létrejöhet néhány lelkes fejlesztő jóvoltából, melyekkel minden szerdán megoszthatjuk barátainkkal életünk legfontosabb eseményeit.

Patkányméreg a négyzeten Coin

A Warren Buffet máris kultikussá vált megnyilatkozása alapján elnevezett Rat Poison Squared Coin-t mindössze néhány nappal ezelőtt hozták létre. A Coin mögött az Ecoinmerce.io áll, mely egy decentralizált piacteret szeretne létrehozni, a Patkányméreg kibocsájtása pedig egy nagyon érdekes ötlet tőlük arra, hogy felkeltsék most induló ICO-juk iránt a figyelmet.

A coinokra az Ecoinmerce hírlevelére feliratkozók lesznek jogosultak. Az oldal indulásakor az első 1000 felhasználó 1000db, az őket követő 10 000 pedig 300 db coin kap majd, a Bitcoin mintájára 21 000 000 db-os supplyból. Hogy a coinok szerepe pontosan mi lesz még kérdéses, de elképzelhető, hogy várhatóan első slágertermékükre, az alábbi pólóra lehet majd beváltani:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img