Hivatalos: A NASDAQ ezt a három kriptopénzt vezeti be

spot_img

A NASDAQ – az egyik legnagyobb amerikai tőzsde – hosszas mérlegelés és titkolózás után végleg elszánta magát a nagy lépésre: ezentúl kriptókat is listázni fog, a fedezetet és a háttértudást pedig a Gemini Exchange-el kötött partnerségük fogja biztosítani. Adena Friedman, ügyvezető igazgató elmondása szerint ez csak a kezdet, a NASDAQ saját “digitális eszköz piac”-ot is fog nyitni, ami azt jelenti, hogy a Binance és társai az Ancien Régime felől fognak új kihívót kapni.

A történet előzményei itt:

Kripto tőzsdévé válhat a Nasdaq

Ez nem csak verseny kiéleződését fogja jelenteni, de a kriptók kereskedési volumenjének robbanását is akár. Hogy 10 vagy 100 százalékos ugrásra számíthatunk majd, az jó kérdés, de lesz bővülés, ez bizonyos.

No de ez még a jövő zenéje, ami konkrétum, hogy jelenleg három kriptovaluta fog bekerülni a rendszerükbe. Ezek közül az első nyilván nem meglepetés, ez a Bitcoin. A közel tíz éve velünk lévő érme sebessége és képességei felett eljárt az idő, de akkor is ez a legelterjedtebb, legnépszerűbb, legöregebb kriptó, így nem csoda, hogy a konzervatívabb NASDAQ kiválasztotta.

A második kicsit meglepőbb, mert ugyan a Litecoin is jó választásnak tűnik, de az Ethereum talán logikusabb lett volna. Úgy tűnik, az okos szerződések és a világszámítógép már túságosan elrugaszkodottak voltak a vezetőségnek, és megnyugtatóbbnak tűnt a nagy múlt, az alacsony tranzakciós költségek és a Bitcoinnál gyorsabb utalások triumvirátusa.

Az igazi meglepetés a harmadik választásuk, ugyanis mindenki azt várta volna – velem együtt – hogy a Ripplet fogják választani, a bankok kriptóját. Így tűnt volna logikusnak az eszmeiség, és a kapcsolati hálók miatt is. A Ripple sokkal jobban beágyazott az üzleti világba, mint a NASDAQ által kiválasztott Stellar. Talán a megfontolásuk hátterében az állt, hogy szeretnének ők is felemelni egy kriptót, ahelyett, hogy beálljanak a Ripple-tömb mögé. Annyi bizonyos, hogy a döntés nem tűnik rossznak, a Stellar gyors, a sajtója is jó, és folyamatosan fejlesztik. Nem mellesleg pedig az IBM-nek nagy tervei vannak vele, ugyebár.

Stellar Lumens AMA (2018.03.20.)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img