Bitpanda bemutató

spot_img

A Bitpanda egy bécsi székhelyű kripto bróker, mely szolgáltatásaival az Egyesült Királyság és az EU állampolgárait célozza. Szolgáltatásaikat a be- és kifizetési lehetőségek széles választéka, és az egyszerű használat mellett és egy kissé körülményes regisztráció jellemzi.

A Bitpandát működtető céget (Coinimal GmbH) 2014-ben hozták létre és ezzel a váltó a régóta működő és megbízható bitcoin kereskedők kategóriájába tartozik. Az általános vásárlói vélemények összességében pozitív képet festenek a cégről. A Trustpiloton 872 értékelés után az 5-ből 4 csillagra értékelték az oldalt.

A számlánk létrehozásához a személyes adataink megadásán túl egy email címre és jelszóra, majd egy későbbi lépésben a telefonszámunkra és egy web kamerára vagy okostelefonra, valamint stabil és gyors internetkapcsoaltra is szükség lesz. A folyamat részeként ugyanis élő, angol vagy német nyelvű videós azonosításon kell majd túlesnünk. Személy szerint nekem nem tetszik ez a megoldás, cserébe viszont alacsonaybb jutalékokat kell majd fizetnünk (erről később), illetve olyan be- és kifizetési lehetőségeket kapunk, mint például a Skrill/Neteller, melyeket sok más váltó egyáltalán nem támogat.

Az oldal természetesen a bankkártyás tranzakciókat is kezeli, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ehhez mindenképpen 3D Secure támogatásra lesz szükségünk. Ma már a legtöbb újonnan kibocsájtott kártya rendelkezik ezzel a funkcióval, de nekem például külön fel kellett hívnom a bankomat (Erste) ennek aktiválásért. A vásárlásért 1.49%, az eladásért 1.29% jutalékot vonnak le tőlünk, ami például sokkal alacsonyabb a riválisnak tekinthető Coinbase 3.99% és 1.49%-os díjszabásainál.

A kezelőfelület intuitív, gyakorlatilag 3 klikkelés után máris vásárolhatunk és ki is utalhatjuk a pénzt a saját walletünkbe.

Jelenleg a Bitcoin mellett még a Bitcoin Casht, Ethereumot, Litecoint, Dasht és a Ripplet vásárolhatunk az oldalon, de az ígéretek szerint a kínálat hamarosan bővülni fog. Összességében a Bitpanda jó választás lehet azoknak, akik a banki utalás lehetősége mellett szeretnék az alternatív be- és kifizetési módok lehetőségét is nyitva hagyni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img