173 napja volt a BTC csúcs

spot_img

Lassan fél éve tart a konszolidáció.

A BTC árfolyammal szemléltethető az általános  kriptopiaci hangulat, hiszen a bitcoin zuhanása esetén az altcoinok szintén összeborulnak, egy-egy (általában mindig más) kivételtől eltekintve, melyek aktuális hírek vagy fejlemények okán épp kiemelkedően teljesítenek. Emelkedés esetén kissé más a helyzet, ekkor gyakori, hogy az altokból BTC-be vándorol a tőke, majd nagyobb felfutás után megindulnak az altok is.

Találtunk egy nagyon szemléletes ízes-szagos grafikont a bitcoin és a top 75 altcoin árfolyammozgásainak korrelációjáról. 0 jelenti azt, hogy nincs kapcsolat köztük, az 1-es érték pedig, hogy egyértelműen egyszerre (BTC hatására) mozognak.

[deleted by user] from CryptoCurrency

Nagyon beszédes, hogy március óta rekord magas a korreláció, amiből azt szűrhetjük le, hogy a befektetők a BTC mozgása alapján raknak altokba pénzt vagy vonnak ki belőlük. Az is látható, hogy negatív korreláció még nagy BTC menetek során sem volt, tehát ha vándorolt is pénz ki az altokból, és be bitcoinba, az altokat azért ezzel párhuzamosan húzta magával a pozitív piaci hangulat.

A korreláció megértéséhez a reddit poszt alatt található egy remek példa:
– a virsli és a hot-dog kifli eladásai között pozitív,
– a strandpapucs és a hótaposó eladásai között negatív korreláció áll fenn

A 2013 végi nagy csúcs után egyébként csak 3 évvel, 1000 nappal később érte el az árfolyam újra a korábbi csúcsot. A jelenlegi árfolyamok és hangulat alapján nem sokat tudunk abból kitalálni, hogy a mostani “uborkaszezon” meddig tarthat. A borítóképen látható háromszögből hamarosan ki fogunk törni valamelyik irányba, de még az sem fog sokat mondani a következő hónapokra nézve, ha a BTC árfolyam neadjisten 5000$-ig esik.

Itt az oldalon is beszámolunk rengeteg olyan, pozitív hírről, melyek tavaly ősszel brutális emelkedéseket okoztak volna a kriptopénzek piacán. Most nem okoznak, mert láthatóan mindenki kivár, a forgalom épp az egy évvel ezelőtti alatt van. Ez most az építkezés, tanulás és lassú/megfontolt portfólióépítés időszaka.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img