Litvánia ICO irányelveket adott ki

spot_img

Első európai országként Litvánia pénzügyminisztériuma hivatalos iránymutatást adott ki arra vonatkozóan, milyen követelményeknek kell megfelelnie egy ICO-nak.

Az igényes, átlátható, és angol nyelvű dokumentumban deklarálásra kerül, hogy Litvánia kifejezetten nyitott a kriptopénzekre, a tokenkibocsájtásra, és a blokklánc technológia bármilyen alkalmazására.

Ezekután kitér az ICO-k jogi definiálására, illetve ökölszabályként lefekteti, hogy a külön nem említett esetekben az értékpapírokra vonatkozó jogszabályok érvényesek az ICO-k során kiosztott tokenekre is. Többféle alkategóriát állapítottak meg, mint például: közösségi befektetés, közösségi finanszírozás, pénzügyi eszközök, értékpapírok.

Részletesebben nem is térnék ki mindenre, mert a 16 oldalas, illusztrált dokumentum tényleg egészen remek lett.

Egy svájci bank várja kriptós ügyfeleit

Ami számunkra igazán fontos mindebből, az az, hogy az állami szintű elfogadottság, támogatottság újabb szintre emelkedett, és ez a tendencia jól láthatóan nem lassul, hanem gyorsul. Az ilyen hírek bizonyítják azt a legjobban, hogy pánik ide, medvék oda, a kriptók társadalmi beépülése teljes sebességgel zajlik, és nem mennek sehova 🙂

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img