Venezuela minden bankszámlát megfigyel

spot_img

A bitcoin.com információi szerint Venezuela kormánya minden bankszámlát megfigyelés alá vont az országban, kriptopénzes utalások után kutatva. Venezuela alelnöke úgy nyilatkozott, hogy minden spekuláns tranzaktálót “megbüntetnek és igazságszolgáltatás elé cipelnek”. A kormány olyan számlákra és tulajdonosaikra vadászik, amelyek “aláássák a nemzeti valutát”, mégpedig úgy, hogy spekulatív módon cserélik a kriptopénzt és a venezuelai bolivárt.

A venezuelai kormány legújabb intézkedése az “Acélkezek Hadművelet” egy újabb fázisa, ami gyakorlatilag egy, az országban jelentkező óriási mértékűvé nött tőkekivonás ellen fellépő razzia- és fenyegetéssorozat . A kormány véleménye szerint háború zajlik Venezuela pénzügyi rendszere ellen és ezért határozottan fel kell lépni azokkal szemben, akik kriptopénzek segítségével “végzik összeesküvésüket”.

A súlyos gazdasági és politikai válsággal küzdő ország nem most kezdte a kriptovaluták használóinak üldözését. Áprilisban az állam több kriptotőzsdét is lekapcsolt, aminek keretében 1300-nál is több bankszámlát zárolt és 10 milliárd dollár értékű venezuelai bolivárt foglalt le.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img