A Western Union szerint a Ripple fabatkát sem ér

spot_img

A Ripple által létrehozott XRP célja, hogy a bankok egymás közötti nemzetközi utalásait egyszerűbbé, gyorsabbá, költséghatékonyabbá tegye. Az xRapid teszt programja során egyes pénzintézetek 40-70%-os megtakarításokról számoltak be, a Western Union igazgatója azonban lesajnálóan nyilatkozott az XRP teljesítményéről.

“Mindig azzal vádolnak minket, hogy a Western Union szolgáltatásai drágák, de amikor az XRP-t teszteltük, nem vettünk észre semmilyen javulást.”

A Ripple így reagált a vádakra:

“A Western Union havonta több millió utalást hajt végre, de a teszt időszak 6 hónapja alatt mindössze 10 tranzakciónál használták az XRapid technológiát. Nem csoda, hogy semmilyen kézzelfogható eredményt nem tudtak felmutatni.”

Ha a WU-val végül nem is, más pénzintézetekkel már sikeres együttműködési megállapodásokat kötött a Ripple. Japánban például 61 bank készül bevezetni és ügyfeleik számára elérhetővé tenni a cég által kifejlesztett, azonnali utalásokat lehetővé tevő alkalmazást, de már Európa egyes országai között is ezzel hajthatunk végre nemzetközi tranzakciókat.

Akik technológiailag képtelenek megújulni, könnyen elveszíthetik mindazt, amit felépítettek. A közelmúlt egyik legjobb példája erre a Kodak, ami egykor gyakorlatilag egyet jelentett a fotózással. Annak ellenére, hogy a  cég egyik mérnökének tulajdonítják a digitális kamerák feltalálását, a Kodak továbbra is kizárólag a fényképezés hagyományos módjaira fókuszált.

Miután a 90-es évektől kezdve, a digitális technológia terjedésével egyre csökkent az igény a hagyományos filmek iránt, a vállalat bevételei apadni kezdtek. Agóniájuknak végül 2012-ben egy csődeljárás vetett véget. Bár a cég életben maradt, ehhez értékesíteniük kellett az általuk bejegyzett szabadalmak jelentős részét, melyek így korábbi vetélytársaik birtokába kerültek. A Kodak ma már sokkal nyitottabb a digitális technológiák iránt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img