Kétnapos Solidity képzést tartottak Budapesten

spot_img

Június elején itthon ezidáig egyedülálló oktatás zajlott a Krúdy Gyula utcában, Budapesten. A kétnapos eseményen az érdeklődők egy “gyorstalpaló” keretében elmélyedhettek az Ethereum lelkét jelentő programnyelv, a Solidity részleteiben.

Aki szeretné megtudni – kellő előképzettséggel felvértezve – miként születik egy okosszerződés, annak remek lehetőséget nyújtottak a szervezők a betekintésre.

Ugyan ez volt az első, de távolról sem az utolsó esemény a Solidity Services szervezésében. Az oktatás a blokklánc lényegének ismétlésével, a pénz decentralizálásával és a kétszeres költés problémájával indult. Majd mélyebb vizekre eveztek a diákok, megismerhették a blokklánc adatstruktúrát, a kriptográfiát és a “kriptoökonómia” alapjait egyaránt.

A diákok minden támogatást megkapnak, hogy belerázódjanak az új területbe.

Az Ethereum Virtual Machine bemutatása után jött a lényeg, a Solidity mint programnyelv oktatása. Másnap következett a gyakorlati blokk -több szóvicc nem lesz a cikkben- a résztvevők ICO-król, tokenekről, okosszerződésekről tanulhattak. Az alig pár hónapja indult Solidity Services már szakmai partnert is talált, a DevRaptor School-al közösen szervezik az elkövetkezendő oktatásokat.

Az első eseményre legfeljebb húsz főt vártak, egyelőre bizonytalan, hogy a következő mekkora kerettel indul. De indulni fog, ez egészen biztos, hiszen mindamellett, hogy fejlesztőkből általában hiány van a világban, a blokklánc fiatal területe különösen sok és különösen speciális ismeretekkel rendelkező szakembert követel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img