A kripto hullámvölgy is közrejátszhat abban, hogy az Nvidia nem dob piacra újabb videókártyákat

spot_img

Az 2017-es exponenciális növekedés után, ebben az évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a kriptopénzek iránt. Ez nem csak a befektetőkre, de más iparágkra is hatással volt. Ezek közé tartozik a videókártya piac is, mely a bányászatnak (is) köszönhetően, szintén ugrásszerű növekedésnek indult. Egyes elméletek szerint azonban az Nvidiánál túlbecsülhették a bányászás céljából vásárolt kártyák iránti keresletet.

A nemrég véget ért Computex 2018 konferencián Jen-Hsun Huang, a vállalat igazgatója azt mondta, hogy “még sok időnek kell eltelnie ahhoz”, hogy a cég egy új termékkel álljon elő. Ennek oka, hogy még mindig hatalmas készletek állnak rendelkezésre a legfrissebb szériának számító, de már két éve a piacon lévő, a játékosok és bányászok körében egyaránt népszerű 10-es sorozatból.

Bár az ethereum és egyéb kriptopénzek bányászata miatt kialakult 2017-es roham miatt egy időre hiánycikké is váltak ezek a kártyák, sokak szerint az Nvidia rájátszott erre az őrületre, hogy termékeiket magasabb áron értékesíthessék. A fagyi azonban visszanyalhat és a cég most a két szék (a gamerek és bányászok) között a földre eshet. Ennek egyik jele, hogy érdeklődés hiányában egyik ázsiai partnerük nemrégiben 300 000 videókártyát küldött vissza a cég raktáraiba, így a vállalat elsődleges célja jelenleg a készletek kisöprése lehet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img