A YouTube is a vádlottak padjára került a BitConnect ügyben

Megosztom

A BitConnect ellen folyó polgári peres eljárás során, a YouTube felelősségét is vizsgálni fogja a bíróság.

A BitConnect a tavalyi év végén még a 20 legnagyobb kriptopénz közé tartozott, de a BCC tokenek akkori $430-os ára mostanra $0.42-re csökkent. A befektetői platform, mely akár 40%-os garantált hozammal csábította magához az újabb ügyfeleket, január 17-én jelentett csődöt. Honlapjuk szerint ennek okai az őket negatív színben feltüntető sajtó, az ellenük elkövetett sorozatos túlterheléses támadások és a tevékenységük azonnali megszüntetését követelő, hivatalos felszólító levelek voltak.

A most zajló pert január 24-én indítottal el az a hat sértett, akik több mint $770 000-t veszítettek abban a szerintük tudatos megtévesztésen alapuló piramisjátékban, amiben a BitConnect a régi befeketők nyereségét az újak által befizetett pénzből finanszírozta.

A BitConnect “Hívd meg a barátodat” programján keresztül további bónuszokra tehettek szert azok, akik másokat is beszerveztek maguk alá és ezt több YouTube-os video blogger is kihasználta. Az általuk készített videók emberek ezreit vehették rá, hogy rajtuk keresztül csatlakozzanak ehhez a csaláshoz. Ezt támasztja alá, hogy a 10 legtöbb BitConnect meghívót kiküldő ember több mint 70 000 órányi videót készített a BCC-ről, ezek pedig több mint 58 millió megtekintést értek el.

A nemzetközi közösségben nagyon sok figyelmeztetés hangzott el azzal kapcsolatban, hogy a BitConnect által igért hozam nem fenntartható és többen intéztek felhívást a YouTubehoz is, hogy vizsgálja ki az esetet és tiltsa le az ezzel kapcsolatos videókat. Silver Miller, a sértetteket képviselő ügyvéd szerint a YouTube hibázott, amiért a figyelmeztető jelek ellenére sem tett semmit annak érdekében, hogy megvédje felhasználóit.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel