Feltörték a Bancor decentralizált tőzsdéjét

spot_img

12 millió dollár értékű (24 984 db) ETH  és 1 millió dollár értékű NPXS, és 10 millió dollár értékű BNT tokent loptak el a Bancor decentralizált tőzsdéjéről. Az első hírek szerint az ellopott pénz a tőzsde tulajdonát képezte, azokat nem a felhasználó számláiról lopták el.

A támadást egy olyan walleten keresztül hajtották végre, melyet a tőzsde okos szerződéseinek frissítéséhez szoktak felhasználni. Az ellopott javakból a BNT tokeneket már sikerült elérhetetlenné tenni a támadók számára, köszönhetően egy beépített önvédelmi mechanizmusnak, az ETH és NPXS tokeneknek azonban valószínűleg örökre búcsút inthet a tőzsde.

A Bancor project 2017 júliusában 153 millió dollárt gyűjtött össze, ezzel minden idők egyik legdrágább ICO-jává vált. Vitalik Buterin éppen a napokban illette kemény szavakkal a centralizált tőzsdéket és bár a Bancorhoz hasonló decentralizált váltók biztonságosabbnak tekinthetőek náluk, úgy tűnik ezek sem sebezhetetlenek a hekkerek támadásaival szemben. A Bancor árfolyama a cikk megírásáig 14%-al csökkent.

Vitalik: Remélem a centralizált tőzsdék a pokol tüzén égnek el

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img