Musk első tweetje az Ethereumról csalódást keltett Buterinben

spot_img

Elon Musk végre nyilatkozott az Ethereumról… De nem volt benne köszönet.

A spekuláció folyamatos kriptós körökben Muskkal kapcsolatban. Hiszen tudjuk, hogy meg volna a tudása és lehetősége beszállni az iparba, valamiért mégsem teszi meg, pedig még a renegát stílusához is passzolna. Annak idején állították már róla, hogy ő maga Satoshi, terjengtek pletykák arról is, hogy ő az egyik bálna, aki a piacot mozgatja, de eddig mindent látványosan tagadott. Sőt, mi több, én magam is egy hosszú spekulációs cikkel jelentkeztem arról, hogy esetleg a csőd szélén táncoló Teslát mentené meg egy hatalmas ICO-val.

A Tesla kriptóval menekülne a csődből?

… Ezek fényében minden apró megnyilvánulása, ami csak marginálisan is köthető a kriptókhoz, nagy vihart kavar. Talán erre rá is játszva, talán csak céltalanul, de durván megtrollkodta két napja Vitalik Buterint, az Ethereum arcát és vezető fejlesztőjét.

Tudni akarom, ki futtatja ezeket az Etherium scambotokat! Ügyes…

Mint azt a Twittert használó olvasóink biztos észrevették már, a rendszer tele van hamis személyazonosságú fiókokkal, amik folyamatosan mindenféle kriptókat igérgetnek a naiv embereknek, adathalász oldalakra csalva őket. A legtöbb esetben ETH a csalétek. Annyira igaz ez, hogy Vitalik annak idején meg is változtatta a nevét Twitteren Vitalik “Not giving away ETH” Buterin -re. Sajnos nem volt olyan erős, hogy megállja azt, hogy reagáljon erre a tweetre, vagy rosszak a marketing tanácsadói. Mindenesetre:

Bárcsak Elon Musk első tweetje az Ethereummal kapcsolatban a tech-ről szólt volna, és nem a scambotokról… Jack, tudsz nekünk segíteni? Vagy valaki az ETH közösségből tudna írni egy kétszintű scam szűrőt?

Ezt hívják igazi égésnek. Szerencsére legalább annyi esze volt, hogy nem hívta fel külön a milliók figyelmét arra, hogy Musk még el is gépelte a brand nevét, és “Etherium“-nak nevezte…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img