A Tesla kriptóval menekülne a csődből?

spot_img

Most olvastam -MT- kiváló publicisztikáját az Indexen, és úgy gondoltam, hogy amellett, hogy ajánlom nektek, hozzáfűznék néhány gondolatot is.

Elon Musk megosztó személyiség. Jól láthatóan, sőt látványosan kormányozta katasztrofális zsákutcába a Teslát. Nem akarom elitélni, magam is ismerem a helyzetet, amikor már csak a “Győzelem vagy halál!” felkiáltás marad, és előre kell menekülni. De Musk olyan régóta csinálja ezt a játékot, és olyan mértékű pénzügyi vákuum lohol már a nyakában, hogy semmi esélye nincsen belőle megmenekülni. Vagyis már csak egy esély…

Forrás: Index.hu

 

Az elmúlt években annyiszor ígérte meg, hogy a következő negyedév már nyereséges lesz, és olyan sok esetben kellett újabb és újabb, ráadásul egyre hatalmasabb tőkeinjekciókat kérnie, hogy kizárt dolog, hogy a most már exponenciálisan a mélybe tartó mérlegét megint megtolják, most már nem százmilliókkal, de milliárdokkal.

Miközben 500.000-en várják évek óta Tesla Model 3-asaikat, a cég új gyáraiban összesen havi 2000 példány készül el, ebből 300 már akkor nyilvánvalóan gyári hibás, amikor legördül a szalagról. Jelenleg a legkésőbbi szállításokat 2020 környékére igérik.

El tudjuk ezt képzelni Amerikában? Hogy éveket kell várniuk az új autójukra, mint nálunk a Merkúrra a Népköztársaság idejében? Ez az állapot fenntarthatatlan, az világos. Hacsak…

Telegram ICO: forintban 430 milliárd

…Hacsak nem készül Musk arra, hogy a végső fegyverhez nyúljon, a kriptókhoz. Itt két forgatókönyv is nyitva áll előttünk. Az egyik egy ICO és tokensale. Ha a Telegram ICO-ja nagyot szólt, akkor ez atomvillanás volna. A kriptós befektetők hozzá vannak szoktatva, hogy arctalan figurák bolond ötleteire adjanak pénzt. Itt Musk – szemben a klasszikus piaccal – a megbízhatóság alapkövének tűnne. Az X és Y generációs mikrobefektetők millióinak félelmetesen izgalmas lehetőségnek tűnne, hogy egy olyan cégben legyen pénzük, aminek valódi és hiteles, kézelfogható termékei vannak, amik jelenleg az utca sztárjai, ha valahol látni lehet őket. Személy szerint biztos vagyok benne, hogy azt a kis apró, egy milliárdot súroló hiányosságot pikk-pakk feltöltenék.

A másik verzió az IOTA. Ez egy nagyon régi és nagy múltú pletyka, ami mind a mai napig nem került alátámasztásra. Ugyanakkor meg volna a logikája. Az tény, hogy a BOSCH és a Volkswagen már partnerségre lépett az IOTÁ-val, mivel az ő tokenjük és rendszerük a legideálisabb a németek jövőbeni IOT fejlesztései számára. Ha pedig valaki biztosan első akar lenni a technológiai újítások terén az iparban, akkor az Musk. Miért nyúlna más kriptóhoz, mint egy olyanhoz, ami már kiállta más multik próbáját is?

A gyakorlati felhasználáson túl pedig a logika hasonló, mint egy saját ICO esetén. A közvélemény megőrülne, hogyha egy olyan arc, mint Musk, kiállna színpadra, és nagy nyilvánosság előtt elköteleződne az egyik brand mellett. Ez az egekbe röpítené az árfolyamot. A Tesla pedig nyilván beszerezhetné a tokeneket még a boom előtt…

Egy biztos. Musk nem ostoba ember, valamivel egészen biztosan készül, az pedig ténykérdés, hogy az utóbbi időkben a kriptók mozgatják a fantáziáját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img