Kripto24 – 2018.02.22.

spot_img

Hírek, érdekességek az elmúlt 24 órából:

Az OmiseGo tweetje szerint, a cég vezetői Vitalik Buterinnel az oldalukon találkoztak Thaiföld pénzügyi felügyelő szerveinek képviselőivel. Mindez alig egy nappal azután, hogy az Omise megállapodást kötött arról, hogy részt vesznek az ország új, digitális személyi igazolványainak elkészítésében. Hamarosan várható saját walletjük, az SDK megjelenése is.

https://twitter.com/ruxperience/status/966604738648158208

__________

A Volkswagen a Bosch Connected World 2018 rendezvényén jelentette be együttműködését az IOTA-val. Az IoT-ról, a blokklánc mellett feltörekvő másik technológiáról éppen a napokban ajánlottunk számotokra egy dokumentumfilmet. Ha még nem néztétek meg itt megtehetitek. A Volkswagen csoportba egyébként a Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Ducati,  és Porsche márkák mellett a számunkra oly kedves Lamborghini is beletartozik.

__________

A földönkívüli élet kutatására is hatással van a kripto láz. A BBC beszámolójából kiderül: bár a SETI-nél szeretnék a legújabb grafikus kártyák erőforrásait is felhasználni a beérkező adatok kiértékelésére, de egyszerűen nem jutnak hozzá a szükséges hardverekhez.

A különböző hullámhosszú rádiójelek vizsgálata rendkívűl sok számítást igényel. A Berkeley SETI központjában 100 videókártya végzi ezeket a műveleteket, de például a dél-afrikai HERA rádióteleszkóp adatait is ezekkel elemzik.

Jelenleg a Virginiában és Ausztráliában lévő központok teljesítményét szeretnék fokozni, eddig sikertelenül. A probléma nemcsak az adatok feldolgozásában okoz fennakadást, de sok plusz költséget is ró a tudósokra.

“Három hónappal ezelőtt videókártyánként még 500 dolláros árral számoltunk, mostanra ez megduplázódott. Ez összesen 32 000 dolláros pluszköltséget jelent számunkra.”

A kriptovaluták népszerűsége töretlenül növekszik, így ET-re egy darabig még várnunk kell.

_________

Hollandiában minden 20. ember birtokol kriptopénzt. A 865 000 tulajdonos nagy része ~200 Euró értékű kriptovalutával rendelkezik és számuk nem csökkent a piac mélyrepülése alatt sem.

__________

Koreában készülnek a kriptovaluták adóztatására vonatkozó jogszabályok, melyek kidolgozása során figyelembe vették a piacok ingadozó természetét is. Az első hírek szerint az egy évnél rövidebb és azon túl tartott megtakaritásokra más szabályok fognak vonatkozni. Dél-Korea nemcsak a kereskedelemben, de a szabályozásban is élenjáró lehet és az itt hozott jogszabályok útmutatóul szolgálhatnak más országok számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img