Beépített tárcával rukkol elő az Opera

spot_img

Az Opera az első ismert böngésző, ami egy beépített kriptotárcával érkezik majd. A tárca egyelőre csak az Androidos verzióban lesz elérhető, jelenleg privát bétatesztelés alatt áll, azonban az Opera hivatalos blogja már beszámolt az érkezéséről, így a megjelenés sem lehet olyan messze. A wallet mellett a böngésző decentralizált Ethereum alapú applikációk futtatására is képes lesz. A tárca használatával mellőzhető az összes tárcánk, és az eddigieknél kényelmesebb módon tudjuk intézni utalásainkat.

Az Opera elmondása szerint teljes mértékben használni szeretnék a Web 3.0 decentralizált lehetőségeit és szeretnék minél elérhetőbbé és felhasználóbarátabbá tenni azt.

Azokban a webshopokban, ahol lehetőség van Coinbase Commerce alapú fizetésre, az Opera támogatásának hála Androidon keresztül is élvezhetjük majd ezt a szolgáltatást. Az Opera nem lépett teljesen új pályára, korábban egy, a böngészőkön bányászó malwarevírusok elleni védelemmel rukkolt elő, ami mára alapértelmezett szolgáltatásként fut a mobilböngészőn. Bár az Opera részesedése a mobileszközök böngészőinek piacán mindössze 3%, hála annak, hogy Afrika sok országában övék a legnépszerűbb böngésző, kb. 250 millió emberhez jut majd el az új tárcával megtámogatott alkalmazás.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img