Kiborult a kínai szennyes

spot_img

Még múlt héten került nyilvánosságra az a hangfelvétel, melyen egy kínai milliárdos, Li Xiaolai szállt bele két lábbal több ismert kínai kriptós személyiségbe, hazugnak és csalónak nevezve őket. Az anyag nagy botrányt kavart a helyi közösségben.

A dolog pikantériája, hogy 2013-ban Li alapította a BitFund-ot, ami Kína egyik legnagyobb befolyással rendelkező, kripto befektetésekre specializálódott befektető cége. A 3.5 millió dollár tőkével induló vállalkozás mára 3.5 milliárdot ér, így nem lehet azt mondani, hogy egy hozzá nem értő, a saját üzleteit féltő milliárdos vádaskodásairól lenne szó. Pláne, hogy Li az elsők között volt, aki arccal és névvel vállalta magát a kriptós érdekeltségeit az országban és ő állt a legnépszerűbb kínai ICO, a Press.One mögött is, mely 80 millió dollárnyi tőkét szerzett indulásához.

Li állításai:

  • Az ICO-k nem a technológiáról szólnak, csupán népszerűség versenyek. A legjobb, ha valaki először ismertté válik valamilyen területen, kiépíti a rajongóbázisát és csak azután indít saját ICO-t. A rajongók többsége hülye és könnyű befolyásolni, rábeszélni a befektetésre.
  • A konszenzus szó egy hatalmas baromság. Ha elég hülyét meg tudsz etetni a hazugságaiddal, akkor ők is azt mondják majd amit te akarsz. Ez a konszenzus.
  • A QTUM egy átverés. Semmi értéke sincs és sohasem lesz sikeres. Xiaolai 6 hónapig vezette a QTUM-ot népszerűsítő programot és szerinte az egész egy hatalmas átverés és már sajnálja, hogy beleegyezett annak promotálásába, mielőtt bemutatták volna a kész terméket.
  • A NEO is egy hatalmas baromság és nem ér semmit. Az árat kizárólag a körülötte kialakuló hype miatt tornászta fel pár gazdag befektető. Ezt az alapító Da Hongfei is tudja és el is adta NEO-inak nagy részét.
  • A Litecoin értéktelen. Még megalkotója Charlie Lee sem hisz benne, csak rájött, hogy mennyi idióta van akit meg lehet etetni egy olyan hülyeséggel, hogy a bitcoin az arany és a litecoin az ezüst.
  • A kriptó igazi értéke nem a termékekeből (a kriptopénzekből) adódik, hanem abból, hogyha képes vagy felépíteni egy több tíz- vagy százezeres követő bázist, akiket irányítani tudsz a közösségi médián keresztül.
  • A kripto két legnagyobb csalója Changpeng Zhao ( a Binance alapítója) és Justin Sun (a Tron alapítója). Changpengnek köze nincs a technológiához és csak azért lett sikeres, mert pont akkor indult el a tőzsdéje, amikor 2017 szeptemberében az összes többi kínai tőzsdét bezárták. Kihasználta a kanadai állampolgárságát, így megúszta a tiltást.
  • A kínai kriptopiac könnyen befolyásolható, elég eljuttatni néhány pletykát a megfelelő fülekbe. Bolond, aki tőzsdézni kezd vagy ebbe fekteti a pénzét.

A fentiek egy privát beszélgetésen hangzottak el, nem a nyilvánoságnak szánták őket.

Li egyébként egy áprilisi interjúban azt mondta, hogy korábban ugyan tervezte hogy elhagyja Kínát, de aztán rájött, hogy ott lesz a világ blokklánc központja és azóta meg sem fordult a fejében hogy elmenjen.

Ti mit gondoltok az elhangzottakról?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img