Hamarosan bárki tulajdonossá válhat a Binance bankjában

spot_img

A Binance más befektetőkkel együttműködve, egy közösségi bank létrehozását tűzte ki céljául. A tőzsde 5% tulajdonrésszel rendelkezik a most induló, máltai székhelyű, 133 millió Eurós vállalkozásban.

Az induláshoz még a máltai hatóságoknak is rá kell bólintaniuk a tervekre, de a szigetország eddig a kripto irányában mutatott pozitív hozzáállása alapvetően bizakodással töltheti el a befektetőket, különösen azután, hogy az ország pénzügyminisztere Silvio Schembri úgy nyilatkozott: “megtisztelve érzik, amiért országukat választották ennek a vállalkozásnak a beindításához”.

A project neve Funders Bank lesz és egy német kripto startup, a Neufund segítségével kívánják majd tokenizálni és áruba bocsájtani a bank tulajdonjogát reprezentáló digitális pénzt, melyet még várhatóan ebben az évben “Európa egyik vezető tőzsdéjével közösen együttműködve” fognak értékesíteni az érdeklődő befektetők számára.

Mivel a Binance bevételei ebben akár az egymilliárd dollárt is elérhetik, valószínűleg más innovatív befektetéseikről is hírt adhatunk majd a közeljövőben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img