Elszívják a tehetségeket a kriptós startupok?

spot_img

A fortune.com magazin által működtetett Balancing the Ledger című online beszélgetős műsor legutóbbi vendége volt Olaf Carlson-Wee. A Forbes „Harminc sikeres fiatal 30 alatt” listájában is feltűnt kriptográfus prominens alakja a kriptovilágnak: ott volt a Coinbase rajtjánál, ahol termékmenedzser és kockázatkezelő menedzser pozíciót töltött be. Három és fél, ott töltött év után saját blokklánc eszközökkel foglalkozó hedge fundot indított, a Polychain Capitalt. A vállalat mára az Egyesült Államok elsőszámú kriptopénzes befektetési intézményévé nőtte ki magát.

Carlson-Wee a műsor vendégeként többek között arról beszélt, hogy egyre nagyobb mértéket öltött a brain drain, azaz a tudáselszívás. Saját tapasztalata szerint a nagy technológiai cégekből a színvonalat képviselő tehetséges emberek a kriptós startupok felé fordultak, mégpedig ez idáig példátlan mértékben. Bár konkrét számokkal nem tudott előrukkolni, a Szilícium-völgyben otthonosan mozgó szakember véleményé mindenképp figyelemre érdemes.

Carlson-Wee szerint a jövő nagyon fényes – bár befektetési alap tulajdonosként nyilván nem is mondana mást, ez pedig a fejlesztés alatt álló blokklánc projektek számában tükröződik, amiről a GitHub repository-k és forkok adnak képek. Szerinte a blokkláncban dolgozó fejlesztők és más szakemberek száma folyamatosan növekszik, akárcsak a termékek száma és ez a trend a jövőben sem fog alábbhagyni.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img