Egy egész banki konzorcium áll az új Japán tőzsde mögött

spot_img

VCTRADE, azaz Virtual Currency Trade nevet kapta a legújabb japán tőzsde. Ahogy a neve is utal rá, ezen a tőzsdén bizony a kriptovaluták játszanak főszerepet, ahol a pár nappal ezelőtti rajttól kezdődően bárki kereskedhet bitcoinnal, bitcoin cash-el és ripplevel a japán jen ellenében.

A VCTrade-et a több mint 60 bankot és pénzügyi vállalatot egybefogó SBI Holding vezette konzorcium hozta tető alá. Az SBI Holding már régóta foglalkozott blokklánccal és kriptopénzekkel kapcsolatos üzletekkel: a Ripple-vel partnerségben a nemzetközi utalások gyorsításán dolgozott, hardvertárca fejlesztésbe fektetett és bányászvállalatokat hozott létre.

A kriptopénzes kereskedésre fókuszáló tőzsde tervével először két évvel ezelőtt állt elő az SBI .A nemzetközi kriptosajtó nagy lelkesedéssel fogadta a hírt, miszerint a japán pénzügyi felügyelet a nnapokban zöld utat adott a tőzsdének, amivel a VCTrade lett az első teljes mértékben licenszelt, japán bankok által is támogatott kriptotőzsde.

Fontos hozzátenni, hogy a szigorú japán szabályozás miatt a céges kereskedők egyelőre ki vannak zárva a tőzsdéről, ott csak magánszemélyeknek biztosított a kereskedés.

Az előzetes regisztráció során viszont már 20.000 japán ügyfél jelentkezett, az ő tőzsdeszámlájukat elsőként nyitották meg az induláskor.

Érdekes jelenség, ahogy azok a bankok, akikkel szemben anno létrejött a Bitcoin és más kriptovaluták, most hogyan karolják fel a kriptopiacot. Még érdekesebb, hogy a webet böngészve ezt szinte kivétel nélkül pozitív hírnek tekintik. Most újabb lépést tett a világ a kriptopénzek megszelídítésének és intézményesítésének irányába. Tény viszont, hogy a dolog visszafelé is működik. Nem csak a Coinbase és más tőzsdék lépnek fel pénzügyi intézmények porondjára mostanában. Legutóbb például a Litecoin Alapítvány vásárolt magának tulajdonrészt a német WEG Bankban.

A WEG bankban vett tulajdonrészt a Litecoin alapítványa

A két látszólag szembenálló terület az összeolvadás jeleit mutatja. A jövőben fontos lesz szem előtt tartani, hogy ez a trend hogyan alakul majd. Érdekes dolgokat tartogathat még a kriptovilág.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img