BTC grafikon: Erőgyűjtés a következő menet előtt?

spot_img

A bitcoin árfolyama a keddi nagy menet után 4 napja mozog a 7300-7600$-os sávban. A Kripto Akadémián is több bejegyzésben beszámoltunk róla, hogy a BTC ETF potenciális engedélyezése körüli optimizmus lehet az, ami miatt az altokkal ellentétben a bitcoin szinten tartja magát, az eladók kivárnak.

Megismétlődhet-e a bitcoinnal, ami az arany ETF-ek bevezetése után történt?

BTC/USD 1 napos grafikon a Bitfinex tőzsde adatai alapján. Forrás: tradingview

Az árfolyamok további emelkedése és az összpiaci optimizmus visszatérte szempontjából a legegészségesebb állapot egy néhány napos visszahúzódás lenne, optimális esetben a 7000$-os szint megtartásával. A napos grafikonon az RSI indikátor értéke december óta másodszor érte el a 70 környékét (mely már az erős túlvettséget jelzi), a 4 órás grafikonon pedig ritkán látott módon négy napig volt 70 fölött az indikátor, sőt, elérte a 90-et is, ami a tradingview Bitfinex adatai alapján utoljára két éve, 2016. nyarán történt meg.

Ha most a vásárlók meg tudják tartani az irányítást és a 6800-7000$-os szintet, akkor legalább augusztus közepéig, a kétesélyes ETF döntésig optimizmusra számíthatunk. Forgalom tekintetében a hét végére az április vége-május eleje óta látott legmagasabb értéket fogjuk kapni, ez pedig megnyugtató adalék az árfolyammozgások mellé. Az ETF döntésig az altok további általános gyengélkedése is valószínűnek tűnik.

Az árfolyamok és a forgalom új erőre kapásával a kriptopénzek világa iránti érdeklődés is szépen lassan elkezd visszatérni:

Az árfolyamok és az érdeklődés kapcsolatáról

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img