Brazíliában majdnem mindenki tudja, mi az a kriptopénz

spot_img

Miközben tovább szól a tíz éve ismételt fáma a kriptók biztos bukásáról, azok folytatják a terjeszkedést mind a pénzvilágban, mind a társadalomban. A hangsúly egyre jobban eltolódik a kripto-anarchisták és számtech-guruk felől az egyszerű “civilek” felé, akik valamilyen előnye miatt használnak kriptót, mindeféle ideológiai cél nélkül. De ez jó, elvégre ez is volt a hosszútávú cél.

Brazília kimagaslik azonban a többi állam közül a kriptók népszerűségét illetően. A kiberbiztonsággal foglalkozó nemzetközi cég, az Avast végzett egy felmérést a közelmúltban az országban, melynek az eredményeit a helyi Portal do Bitcoin hírportálon publikálták. Ennek eredménye lett az, hogy a barzil lakosság 30%-a vagy fektetett már be pénzt kriptopénzekbe, vagy tervezi megtenni.

Brazíliában kripto-szak indul egy egyetemen

Habár az Avast igyekezett maximális véletlenszerűséggel kijelölni a célcsoportot, mind kor, mind társadalmi státusz, mind szakma tekintetében, a megkérdezett 1900 brazil polgár 84%-a mondta, hogy hallot már a kriptopénzekről, és tudja mi az. Megdöbbentő szám, és azt feltételezi, hogy a későbbiekben az ország élenjárhat majd a teljes adaptációban.

Tekintve, hogy az ország gazdasága az elmúlt években dinamikusan fejlődik, lakossága pedig több mint 200 millió, az itt történő események nagy hatással lehetnek a globális kriptopiacra is a jövőben. Érdemes szemmel tartanunk a régiót.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img