Blokklánc Toolkit érkezett a Google-től

spot_img

Tech óriások is csúnyán mellé tudnak nyúlni, gondoljunk csak a Facebook emailre, mellyel a levelezéseink felett is szerették volna átvenni az uralmat, vagy a Google Buzz-ra, amit a Twitter gyilkosának szántak. Egyik sem sikerült, de a lista itt még távolról sem ér véget, itt látható például a Google Graveyard, vagyis a “temető”, a halott – esetleg halva született – termékkísérletek sora.

Ugye milyen vicces volt az a kép, amit a Kripto Akadémia tegnap megosztott a Google+ oldalán?

Ha nem követed még a Google+ oldalunkat, ne aggódj, nem maradsz le semmiről, a keresőóriás Facebook ellenlábasnak szánt termékén valójában nem találhatsz meg minket, de valószínűleg senki mást sem.

Egy szó, mint száz, a “nagyok” is sokat hibáznak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy csak legyintenünk kell, ha megjelennek egy új piacon. Mégiscsak dollár milliárdos tőkével és a világ legnagyobb tehetségeivel rendelkező cégekről van szó, minden hiba ellenére tudják, hogy mit is csinálnak.

A minap érkezett a hír, miszerint a Google a blokklánc területén is próbálkozik, egészen pontosan a felhő szolgáltatásaik részeként állnak elő egy toolkit-el. Egy SDK-ról van szó, partneri együttműködés keretében születik az új szolgáltatás.

A dolog pikantériája, hogy a partnerként megjelenő büszke startup vezetője nem más, mint a JPMorgan korábbi pénzügyi vezetője. Blythe Masters elmondása szerint a cél az, hogy a blokkláncban rejlő potenciált a lehető legkönnyebben kihasználhassák a fejlesztők a munkájuk során.

A partner cég, a Digital Asset Platform-as-aService (PaaS) eszközt biztosít, a Google “Orbitera” elnevezésű applikáció piacterén lesz elérhető. Nem a Google az első óriás, aki a blokklánc területe felé nyit, néhány hónappal korábban az Amazon Web Services Ethereum “sablonokat” kezdett el kínálni. A hírek szerint az Oracle is jelentkezik hamarosan egy hasonló célú platformmal.

Csak remélni tudjuk, hogy ezt a Google szolgáltatást nem látjuk viszont pár év múlva a halott projektek hosszú listáján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img