Szerénykedik a Bitmain, miközben beelőzné az AMD-t

spot_img

A Bitmain Technologies Ltd. a világ legnagyobb kriptopénz bányász eszközöket forgalmazó vállalata. Egy korábbi cikkünkben már megemlítettük, hogy a rendelkezésre álló kapcsolataik és erőforrásaik alapján már valószínűleg nagyon közel járhatnak ahhoz, hogy a Bitcoin hálózat több mint felét uralmuk alá vonhassák. Ezért is lepett meg sokakat a  most kiadott, legfrissebb statisztikáikat tartalmazó rövid jelentés.

Az itt megadott számok szerint a vállalat tulajdonában lévő hardverek egy 50%-hoz közeli érték helyett, állítólag csak a hálózat számítási kapacitásainak mindössze 4%-át biztosítják. Mivel ezek az adatok belső, ellenőrizetlen forrásból származnak, joggal merül fel a kérdés, hogy a Bitmain tényleg ennyire nyíltan hazudik-e saját befolyásáról.

A terjeszkedésüket azonban úgy tűnik ez sem befolyásolja. Még ebben a hónapban 1 milliárd dollárnyi befektetői pénz folyhat be hozzájuk, amivel a cég becsült értéke már megközelítené a jelenleg 16 milliárd dolláros AMD-t. Mivel a cég tavaly 2.5 milliárdos forgalom mellett 1.25 milliárdos hasznot termelt, az idei évben már több nagy befektető is megkereste őket, többek között a Goldman Sachs féle Circle is. Ez még májusban, egy a mostanihoz hasonló befektetői finanszírozás során történt, ami akkor 3 milliárd dollárt hozott a Bitmainnek.

A cég nemrég szerzett tulajdonrészt az Opera böngészőben és amellett, hogy a hírek szerint hamarosan a Szilícium-völgyben is irodát nyitnának, még tőzsdére is kerülhetnek ebben az évben. Egyes becslések szerint a cég értéke addigra akár a 30-40 milliárd dollárt is elérheti.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img