Bitmain: 50 millió dolláros részesedés az Opera böngészőben

spot_img

Tegnap számoltunk be róla, hogy az Opera böngésző a “nagyok” közül elsőként integrál kriptopénz tárcát: “A wallet mellett a böngésző decentralizált Ethereum alapú applikációk futtatására is képes lesz. A tárca használatával mellőzhető az összes tárcánk, és az eddigieknél kényelmesebb módon tudjuk intézni utalásainkat. Az Opera elmondása szerint teljes mértékben használni szeretnék a Web 3.0 decentralizált lehetőségeit és szeretnék minél elérhetőbbé és felhasználóbarátabbá tenni azt.”

Beépített tárcával rukkol elő az Opera

A statcounter.com számai alapján tényleg a nagyok közé tartozik, a világ 3 milliárdnál több internetezőjének mintegy 2,46%-a, 76 millió ember az Operát használja az internet elérésére. A beépített kripto tárca ezért már magában nagy dolog, de a kriptós közösség számára pozitív híreknek itt még nincs vége: A böngészőt fejlesztő céget megvásárolta egy Golden Brick Capital Private Equity Fund nevű kínai befektetési társaság 600 millió dollárért, ami forintban valahol a 170 milliárd környékén jár, most pedig tőzsdére mennek, melynek keretében 115 millió dollárt vonnak be.

Na ebből a 115-ből vásárol meg 50 milliónyit a Bitmain, a kínai bitcoinbányász óriás, mely mára a Bitcoin hálózat számítási kapacitásának több, mint felével rendelkezik. Saját célhardverek gyártásával és értékesítésével a 2017-es évben a cég lenyomta az Nvidiát bevételek tekintetében, pedig nekik is brutálisan jó évük volt. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy az Opera Ltd. cég hány százaléka kerül a részvénycsomaggal Bitmainék kezébe, de a hírek szerint bele fognak szólni a böngésző fejlesztésébe, amely így például a cég AI fejlesztéseinek tesztelésére és beépítésére is alkalmas lehet.

A Bitmain mostanra akkorára nőtt, hogy nyíltan versenghet olyan hardvergyártó óriásokkal, mint az Nvidia és az Intel. A cég vezetőjének elmondása szerint a technológiai-fejlesztési kapacitás és a pénzügyi hátér már rendelkezésükre áll.

Már 12 milliárd dollárra becsülik a Bitmain értékét

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img