Madonna+Ripple = egy jobb Malawi

spot_img

A Raising Malawi (Malawi “felemelése”) elnevezésű non-profit szervezetet Michael Berg amerikai forgatókönyvíró és a világhírű popénekesnő, Madonna alapította. Az elsődleges cél az elárvult gyerekek segítése Malawiban.

A kevésbé ismert afrikai ország most egy újabb segítő kezet kap, méghozza a sokat vitatott, ám annál sikeresebb kriptopénz, a Ripple formájában. Pontosabban az XRP mögött álló cég nyújt tágatást, nem is akárhogy.

A Raising Malawi-val karöltve úgy döntöttek, hogy egy kampány során minden egyes donációt megdupláznak, az adakozók által befizetett összeggel pontosan megegyező összeget helyeznek el a szervezetnél.

A 2006-ban indított jótékonysági alap eddig több mint tízezer gyereken segített, az énekesnő nemrég 60 000 dollárral egészítette ki az eddigi adományait. Az általános életkörülmények javításán túl oktatási lehetőségeket biztosítanak, többek között ösztöndíjakat is.

Ezeken túl egészségügyi infrastruktúrát is biztosítanak, ők építették az első gyermekklinikát az országban. A Ripple közleménye szerint a jótékonyság mindig is közel állt a cég szellemiségéhez, megtiszteltetésnek veszik, hogy a Raising Malawi-val dolgozhatnak együtt.

A gyűjtést a Facebook szervezik, Madonna oldalán, itt járulhattok hozzá.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img