Ledger Nano és HW.1 tulajok figyelem: megszűnik a Chrome támogatása

spot_img

Ma éjjel egy reddit júzer, chavwithtache hívta fel a közönség figyelmét arra, hogy eljött az ideje, hogy biztosítsák tárcájukat a régi Ledger Nano (S nélkül) és HW.1 tulajdonosok. A Ledger ügyfélszolgálatával lebonyolított beszélgetés alapján ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a Google böngészője a jövőben megvonja támogatását a Ledger bővítményétől és úgy egyébként minden kriptós bővítménytől.

Miről is van szó?

Ha eddig Ledger Nano vagy HW.1 hardveres tárcát használtál, csak a Ledger Google Chrome bővítményével tudtad azt megnyitni és kezelni. Mindkét tárca esetében egyelőre ez az egyetlen bővítmény, amivel azok kezelhetőek. Bár a Ledger azóta már piacra dobott egy desktop szoftvert is, az egyelőre nem támogatja a két régebbi típusú tárcát.

Mi a teendő?

A Ledger ügyfélszolgálata szerint már régen kiadták a figyelmeztetést a közösségi médiában, mégis a reddit témát látva sokak figyelmét elkerülhette az információ. Több dolgot tehetsz:

Fontos, hogy ha eddig nem tetted volna meg, mindenképpen írd le és helyezd biztonságba a 24 szavas recovery seedet. Ezzel a legrosszabb esetben is visszaállítható lesz később a tárcád, akár egy másik szoftveren keresztül.

Ha a Ledger ügyfélszolgálatához fordulsz, kedvezményes áron megvásárolhatod a Nano S-t ha mindenképpen a Ledger kompakt megoldására vágysz.

Átutalod a Nano vagy HW.1 tárcán tárolt vagyonodat egy másik megbízható tárcára, akár egy Nano S-re, ami már rendelkezik egy Ledger Live nevű önálló szoftverrel, így nem szükséges hozzá a Chrome támogatása.

A Ledger Nano S hardvertárca tulajdonosai biztonságban vannak.

Ha esetleg olyan régen vásároltad a tárcát, hogy a típusára sem emlékszel, az alábbi képek segítenek:

Ledger Nano

HW.1

(reddit.com/r/btc)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img