Figyeljünk a heti grafikonra!

spot_img

A július közepén indult BTC emelkedés után konszolidáció zajlik, a mai napon ráadásul valószínűleg a korábbi csúcsok által alkotott, és 07.24-én nagy forgalommal áttört fontos trendvonal alá is visszakerülünk. A hétvégén még történhet csoda, de egyelőre nem állnak jól a dolgok rövid távot tekintve.

BTC napos grafikon a fontos trendvonalakkal. Forrás: Tradingview

A napos grafikonon azt látjuk, hogy az RSI indikátor alapján még messze a túladottsági állapot, így ha a korábban fontos ellenállásként funkcionáló többhónapos trendvonal támaszként elbukik, további esésre lehet számítani. A lefelé úton több támasz zóna is segítségünkre lehet: 7200$ környékén a 100 napos mozgóátlag, 7000-en a pszichológiai szint, nem sokkal alatta pedig, 6800 körül a korábbi csúcsok és az emelkedő trendvonal alkotta zóna.

Amennyiben legkésőbb a 6800$-os szint sem bizonyul tartósnak, jöhet a 6000, ennek elesésével pedig új idei alj következhet. A hetes grafikont is érdemes időről időre megnéznünk:

BTC heti grafikon ahol egy gyertya egy heti ármozgást jelöl. Forrás: Tradingview

A múlt heti erős kitörés után a héten a befektetők inkább zárták a pozícióikat, jelenleg az árfolyam a múlt heti nyitóár alatt van. Egy hasonló alakzatot március elején további 4 hét gyengéledés és komoly esés követett. A grafikonon látható a forgalom újabb visszaesése is. Ha hét utolsó napjaiban a vásárlók fordítanak egyet a dolgok állásán, a következő napokban oldalazás követezhet.

Pirossal jelöltük az heti RSI indikátor erősen túladott sávját. A 2014-2015-ös eladói piac során a heti grafikon elérte a 30-as RSI értéket, mielőtt emelkedőbe fordult. Lelkiekben erre a forgatókönyvre is érdemes felkészülni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img