A medvepiac nagy vesztesei

spot_img

Tavaly decemberben a hájp csúcsán a NANO-t 34 dollár körül cserélték. 8 hónappal később, az altcoinokat is kivéreztető medvepiacban a mai napon megütötte az 1,40 dollárt. Ez közel 96%-os zuhanás.

A NANO (átkeresztelés előtti nevén Railblocks, XRB) egy villámgyors, skálázható és jutalékmentes mikrotranzakciókat lehetővé tévő szolgálatás. A kifejezetten hétköznapi fizetésekre optimalizált termék többet között olyan kényelmi funkciókkal rukkolt elő, mint a barátainkkal az éttermi vagy taxiszámla elosztását és részeinek befizetését egy gombnyomásra lehetővé tévő Android applikáció. Persze ez azóta az új fintech szolgáltatások alapvető része lett, a Revolut is tudja ugyanezt, csak épp fiatban – ami valljuk be, manapság még mindig célszerűbb.

Sajnos a 96%-os értékvesztés sokkal súlyosabban sújtja a NANO-t, hiszen az kifejezetten fizetőeszközként szeretett volna helyet kivívni magának.

A medvepiac másik nagy vesztese a Request Network (REQ) lett. A jobb sorsra is érdemes projektet az előző félévben a Coinbase-en való megjelenéssel is gyakran hírbe hozták. Miután a Coinbase bejelentette az öt hamarosan támogatásra kerülő tokent – és a REQ nem volt köztük, nem tudott ellenállni a medvetrendnek. A REQ a téli csúcsán 1,07 dollárt ért, májustól kezdve egy egyenletes zuhanással pedig ma 4,7 centen landolt.

A REQ a PayPal-el szeretne versenyre kelni. Kifejlesztett egy kompakt decentralizált fizetési, számlázási, könyvelési és könyvvizsgáló megoldást, ami az Ethereum láncon fut.

Emlékszem, hogy a tavaly decemberi hurráoptimizmus csúcsán a fórumos és Discord-os beszélgetésekben mindkét projekt rendszeresen felmerült, mint jó befektetés. Bár a medvepiac minden tokent meggyötört, a REQ és a NANO még az átlagosnál is komolyabb mértékben vérzett el.

Természetesen az árfolyam nem reflektál a termék minőségére, emiatt az árfolyamaggályok miatt nem érdemes leírni egyik projektet sem. Ahogy tavaly, most sem lát senki a jövőbe.

A Te portfóliódban melyik kriptopénz zuhant óriásit? Írd meg nekünk, a kommentmezőt ezennel kinevezzük terápiás célú dühöngőnek!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img