Félmillió holland háztartásban van kriptó – de a bankok aggódnak

spot_img

A holland kormány Netherlands Bureau for Economic Policy Analysis elnevezésű szerve publikált a közelmúltban egy tanulmányt, ami szerint a kriptopénzek nem jelentnek fenyegetést a pénzügyi stabilitásra. Egész pontosan úgy fogalmaznak:

A kriptovaluták csekély vagy semmilyen veszélyt nem jelentenek a növekvő népszerűségük ellenére sem Hollandia pénzügyi stabilitására.

A tanulmány egy statisztikát is tartalmaz, ami szerint a 17 millió fős országban fél millió háztartásban van valamilyen mennyiségű kriptopénz, ami egészen magas penetrációt jelent, és élőben annyit tesz, hogy jó eséllyel ha leszólítunk 10-20 embert az utcán, abból egynek lesz kriptója.

Hollandia: a stabilitás kockázatosabb

A Holland Központi Bank szóvivője, petra Hielkema persze ezzel kapcsolatban így nyilatkozott a Bitcoinnesw.com szerint:

Ha valamire azt szeretné bárki, hogy pénzként tekintsünk, akkor azt el kellene tudni költeni, lehetne megtakarításként használni, és számolni vele… A kriptopénzek viszont nem igazán költhetőek, túl volatilisak megtakarításnak, az értéküket meg csak fiat-ban lehet kifejezni.

Azaz az a nem várt fordulat következett be Hollandiában, hogy míg az emberek egyre érdeklődőbbek, addig a központi bank feltette a klasszikus FUD lemezt.

via bitcoinnews.com

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img