Már TV-vel is bányászhatunk bitcoint

spot_img

Az árfolyamok idei mélyrepülése ellenére úgy tűnik, hogy a bányagépek gyártói köszönök, jól vannak. Persze ha mégis rosszul zárulna az idei év, az előző eredményei bizonyára komoly tartalékot jelentenek, a Bitmain például a hírek szerint három és négy milliárd dollár közötti profitot ért el 2017-ben.

Nem csak a piacvezető ASIC bányagép gyártó zárt remek évet tavaly, a piac második szereplőjének tartott Canaan Creative 52 millió dolláros profitot ért el tavaly, ez háromszorosa a 2015-ös eredménynek. Nincs mese, ha egy üzlet beindul, akkor tovább kell keresni az újabb és újabb lehetőségeket, hogy még jobban menjen az, ami jól megy.

Az ASIC bányagépek mellett új területen is szeretne megjelenni a Bitmain egyelőre nem túl vérmes kihívója, a Canaan Creative TV-ket dob piacra. Persze nem arról van szó, hogy a szintén ázsiai cég be szeretne lépni számos nagy múltú szórakoztató elektronikai cikk gyártó felségterületére.

Vagyis mégis. De nem akárhogy, nem egy “egyszerű” TV-ről van szó. Bizony a nappali új ékkövének szánt tárgy jóval több, mint egy TV, egyben bitcoin bányagép is. Miközben nézzük az Óz a csodák csodáját, vagy valamelyik aktuális, felkapott sorozatot, a TV szépen, csendben (?) a legismertebb kriptopénz titkosítását fejti.

Ráadásul az eszköz valós időben számolja is a bányászat megtérülését, külön kényelmi funkció minden bányásznak. Arról nem is beszélve, hogy a bányászott coinokat egyből el is költhetjük, természetesen nem máshol, mint a TV tékájában. Ha nem menne éppen a Netflix, vagy lusták vagyunk elautózni a moziig, aggodalomra semmi ok, gombnyomásra elszórhatjuk a nehezen összeszedegetett kriptopénzeinket.

Xiao Lei bitcoin elemző szerint egész egyszerűen marketingfogásról van szó, nincs sok értelme az egésznek. Azt azért hozzátette, hogy sokkal jobban járna a gyártó, ha meglévő TV-ket tenne alkalmassá a bányászatra. Az alapötlet azért is bizarr, mert az áramfogyasztása és zajterhelése azoknak az ASIC gépekenk, amikkel érdemes ma BTC-t bányászni jelentős, nehéz elképzelni, hogy egy TV rejtse az eszközt.

A Canaan mindeközben éppen IPO-ra készül, egymilliárd dollárt szeretnének kapni a Proof-of-Work mechanizmussal végzett bányászat további fényes jövőjében bízó befektetőktől. Az biztos, hogy a piacvezető Bitmain-t utolérni nem lesz könnyű, az idei első negyedévben már egymilliárd dollár profitot értek el. Ők is IPO-ra készülnek, méghozzá az USA-ban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img