Tőzsdére megy a Bitmain – De előtte még begyűjtöttek 1 mrd dollár befektetést

spot_img

A Bitmain a kriptoszféra egyik megkerülhetetlen szereplője, a néhány év alatt milliárd dollárosra hízott vállalat, melyről mi is rendszeresen beszámolunk. Van miért. A Bitmain Technologies Ltd. a világ legnagyobb kriptopénz bányász eszközöket fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalata. Egy korábbi cikkünkben már megemlítettük, hogy a rendelkezésre álló kapcsolataik és erőforrásaik alapján már valószínűleg nagyon közel járhatnak ahhoz, hogy a Bitcoin hálózat több, mint felét uralmuk alá vonhassák.

Szerénykedik a Bitmain, miközben beelőzné az AMD-t

A mostani fejlemény is a világhódítás következő lépéséhez kapcsolódik: A nyilvános részvénykibocsátás (IPO – Initial Public Offering, ennek átírásával született az ICO) előtt azért természetesen tartottak egy privát kört is a biztonság kedvéért, amely során egymilliárd dollár folyt be a kínai Tencent, a japán Softbank és a szintén kínai China Gold bányászvállalat jóvoltából.

A Tencent ilyen mértékű színrelélépése azért nagy szám, mert fű alatt Kínában ez a cég a világ 5. legnagyobb vállalatává nőtte ki magát, amelyhez olyan brandek tartoznak, mint a QQ és a Nyugaton kívül a fél világ által használt WeChat. A WeChatet a Messenger és WhatsApp riválisának mondják, valójában sokkal több ezeknél, beépített és sokszázmillió ember által használt fizetési megoldással (és elméletileg NEM crypto integrációval) rendelkezik.

A nyilvános jegyzés szeptemberben lesz a Hong Kong-i tőzsdén, de már a mostani körnek hála elérték a 15 milliárd dolláros értékelést, ezzel pedig lenyomta az AMD hardvergyártót. Elemzők szerint ráadásul a 15 milliárd dollár még kevéske is ahhoz képest, hogy negyedévenként egymillárd profitot (!) termelnek. Ez alapján a nyilvános jegyzés is nagyot fog szólni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img