Northern Trust: újabb nagymúltú befektetési alap nyitott a kripto felé

spot_img

Két héttel ezelőtt olvashattatok róla, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelője a Blackrock is elkezdett érdeklődni a kriptopénzek iránt. Bár egy nappal később az alap igazgatója már egy videó interjúban visszakozott,  a BR helyére most egy velük egy súlycsoportba tartozó intézmény lépett.

A Northern Trust szintén egyike, a világ négy legnagyobb befektetéseket kezelő alapjainak. A céget 129 évvel ezelőtt alapították és jelenleg 10.7 billió dollárnyi értéket kezelnek.

A társaság elnöke bejelentette, hogy “három másik ismert” befektetési alappal kezdtek együttműködésbe, hogy portfóliójuk a kriptopénz piacot is lefedhesse.

“Ma bármit megtehetünk ezekkel. Például foghatunk egy filmet és annak szerzői jogait a tokenek formában adhatjuk, vehetjük, tárolhatjuk. Rá kell jönnünk, hogy miként biztosítsuk ügyfeleink számára ezeknek a tokeneknek a biztonságos tárolását és hogy egyáltalán hogyan is kezeljük őket.” – mondta a NT elnöke Peter Cherewich.

“Hiszem, hogy előbb-utóbb a kormányok digitálissá alakítják majd valutáikat. Hogy ez pontosan miként fog végbemenni nem tudom, de be fog következni.”

A cég már 2017-ben megkezdte a blokklánc technológia integrálását saját működési rendszerébe, mellyel céljuk, hogy az ügyfeleiknek még gyorsabb, teljesen automatizált rendszeren keresztül biztosíthassák a hozzáférést a náluk elhelyezett javaikhoz. Ennek kapcsán világ egyik legnagyobb auditáló cégével, a PwC-vel is együttműködésbe kezdtek.

“Mivel a blokkláncra kerülő adatok nem megváltoztathatóak, csak beprogramozunk egy robotot hogy figyelje ezeket a tranzakciókat, ami ezután magától képes lesz a teljes könyvelés elvégzésére.”

A Northern Trust már két blokklánc szabadalmat is jegyez, melyek a biometrikus azonosítást és a távolból leadott szavazatok hitelesítését teszik lehetővé. A pénzügyi élet régi és tekintélyes szereplőjeként, a társaság aktív közreműködése nagymértékben hozzájárulhat a kriptopénzek és a tokenizált eszközökbe vetett bizalom kialakulásához és szélesebb körű elfogadottságához.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img