Kiyosaki mégegyszer: mit gondol a kriptopénzekről?

spot_img

Az előző cikkemben szóba került egy podcast-rádió, ami kriptopénzekkel foglalkozik, és Kiyosaki is a vendégük volt még áprilisban. Abban a cikkben főleg a dollárral kapcsolatos véleményéről, és egy pár nappal ezelőtti nyilatkozatáról írtam. Viszont szeretném kiemelni, hogy mi a konkrét álláspontja a kriptopénzekről.

“Gazdag Papa” Kiyosaki: A dollárnak befellegzett

A rádióadás itt hallgatható meg, vagy tölthető le. Ha mégsem hallgatnátok meg, megosztanék veletek néhány részletet.

Ő a kriptopénzeket (crypto currency) következetesen cyber currency-nek nevezi, ami nem tudom mi célt szolgál, talán egyedi szeretne lenni, vagy talán trendet, standardot szeretne alkotni, mindenesetre erről már lecsúszott. A crypto currency, vagy a crypto már véglegesen beégett a köztudatba. Mindenesetre az adás során többször is kiáll mellette, “csodálatos elképzelés”-nek nevezve a kriptókat. Később levezeti a teóriáját is a pénzekről:

Három fajta pénzról beszélhetünk. Egyrészt van Isten pénze, az arany és az eszüst. Ezek akkor is itt lesznek, ha már a csótányok is kihaltak. Sőt, itt lesznek mindörökre.

Aztán vannak az állami pénzek, vagy fiat pénzek. A dollár, a Yen, az Euro…

Végül van az emberek pénze, azaz a kiber pénzek.

Robert Kiyosaki az egész adás alatt nagyon pozitívan hivatkozik a kriptókra, és a nemesfémek melletti másik nagy lehetőségnek tartja, mint stabil, értékkel bíró pénz. Ezt állítja szembe többek között a korlátlanul printelt dollárral, mint kizárólag hitre építő eszköz, ami kiváló egészen addig a pillanatig, amíg be nem indul egy eladási hullám, amit semmi sem tud majd lassítani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img