Már az FBI nyomoz a Bitconnect promóter után

spot_img

Hazafelé tartó útján az FBI a repülőtéren megállította Calen Powell-t. A Crypto Clover néven elhíresült youtuber Trevon James-hez és Nick Craig-hez hasonlóan önszántából készített promóvideókat, amikben a kriptovilág leghírhedtebb bedőlt piramisjátékába, a BitConnectbe toborzott embereket.

Calen minderről legutóbbi videójában számolt be maradék feliratkozóinak. Elmondta, hogy az FBI kiemelte őt, kikérdezték és megfenyegették. Ezen felül elvették az elektronikus eszközeit és részletesen átkutatták azokat.


Powellt egy terembe kísérték, ahol a reptéri rendfenntartók mellett egy magát be nem mutató ember is figyelte a beszélgetést. Miután behívta három társát, kiderült: ő egy FBI ügynök volt. A megjelent többi FBI ügynök pedig a BitConnectről kezdte faggatni emberünket.

A videói alapján nem egy nyugodt vérmérsékletű ember benyomását keltő Powell folyamatosan hárított és próbálta elmagyarázni a kriptopénzek működését az FBI ügynököknek. A youtuber azt is elmondta, hogy az ügynökök közül senki sem birtokolt kriptopénzt, ezért nem is tudták, hogy miről beszélnek.

A pletykák szerint a hatóságok figyelmét Calen Powell újonnan vásárolt háza keltette fel. Powell ügyét nehezíti, hogy a múltban már volt dolga a törvénnyel. Saját maga is elmondta, hogy nagyon sok mindent tudnak a személyéről, így sok dolog szól ellene.

Az FBI folytatja a nyomozást, Powell pedig úgy nyilatkozott, hogy ügyvédhez fordul, de együttműködik a hatóságokkal és reméli, hogy útlevelét nem vonják be.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img