30 millió hitelt vett fel kriptóra 2017 decemberének közepén

spot_img

Redditen futottunk a következő történetbe: Emberünk az Egyesült Arab Emirátusok egyik bankjától 2017 decemberében vett fel közel 400.000 dirhamnak, több, mint 30 millió magyar forintnak megfelelő összeget, hogy a kriptopénzek piacán fektesse be. A kriptopiac január hetedikén, az első törlesztője előtt egy héttel tetőzött, aztán meredek zuhanásba kezdett. Emberünk azóta is tartja a valószínűleg egyszerre megvásárolt altcoinjait. Jelenleg 85% mínuszban van.

Kriptót hitelből

Tavaly év végén számtalan történetet lehetett hallani emberekről, akik elzálogosították a házukat vagy nagy hitelt vettek fel mindent vagy semmit alapon. Azonban ennyire kézzelfogható és húsba maró bizonyítékát nem láttuk még a brutális FOMO-val vegyes kapzsiságnak. A posztban leírja, hogy NEO, Stellar, Ethereum, Litecoin és jópár “shitcoin” került a zsákjába, mostanra pedig főleg NEO, ONT, ELA, XLM, HPB-t tart.

Amellett, hogy minden kriptós fórumon nagy vörös betűkkel virít, hogy soha ne fektess több pénzt kriptóba, mint amit szívroham nélkül el tudsz veszteni, emberünk több alapvető hibát is vétett:

  • a hitelt nem is ragozom
  • egyszerre szállt be, mert a FOMO, a lemaradástól való félelem teljesen eluralkodott rajta
  • több heti, szinte függőleges emelkedés után vásárolt
  • a legstabilabb és biztonságosabb BTC-vel nem foglalkozott
  • diverzifikált portfólióból mostanra egy erősen kínaira váltott, ami plusz rizikó

A Kripto Akadémia azért készítette el véres-verejtékes munkával (#hősök) a Kriptosulit, hogy tudással és sokunk tapasztalatával felvértezve indulhass el a kriptopénzek izgalmas és idegölő útján egy szép új világ felé. Az első vásárlások és kereskedések előtt érdemes végigolvasni a leckéket!

Hogy fizeti vissza?

A dokumentum szerint 4 év alatt havi 8200 dirhamot, 630.000 forintot fizet törlesztőkre. Az eredeti poszt szövege szerint most három és fél évig a hitelért dolgozik, tehát arról lehet szó, hogy az OP ennél magasabb fizetéssel rendelkezik az Emirátusokban. Valószínűleg nem kerül miatta utcára, csak félrerakni nem fog tudni.

Ez azt jelenti, hogy egy, a világ nagy részén magasnak, vagy legalább átlag fölöttinek mondható fizetéssel a háta mögött teljesen bepörgött attól, hogy ő itt most kimarad a nagy pénzesőből. Nagyon fontos tanulság, hogy egy függőleges emelkedési időszak nem tart örökké, uralkodnunk kell a saját érzelmeinken különben megégetjük magunkat. Ő még abból a szempontból szerencsésnek is mondható, hogy nem teszi tönkre az életét az az óriási hitel, főleg ha újabb bull run indul. Biztosak vagyunk azonban benne, hogy a jelzálogot vagy hitelt felvevők közül sokkal rosszabbul is jártak a világon.

Óvatosan kriptoföldén!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img