Ráijesztettek a KuCoin felhasználóira

spot_img

Valószínűleg többen hallottatok már a Kucoinról, ami ugyan nem tartozik a legnagyobb kripto tőzsdék közé (jelenleg az 59. a rangsorban), de rendszeresen vesz fel kínálatába olyan ígéretes kriptopénzeket, melyek még nem jutottak el a nagyobb tőzsdékre.

A magát Hong Kong-i székhelyűnek (is) valló tőzsde irodáját a múlt héten egy helyi blogger próbálta megkeresni, sikertelenül. Miután felkeltette a figyelmét, hogy a helyi szabályozó testületek közleményeiben soha nem hivatkoztak a Kucoinra, úgy gondolta személyesen látogat el annak irodájába, hogy megbizonyosodjon róla tényleg létezik-e a tőzsde.

Némi keresgélés után meg is találta címüket a helyi cégjegyzékben, amit személyesen is felkeresett. A blogposztban több képet is közzétett az épületről és a rajta található cégtáblákról, melyeken nyoma sem volt annak hogy egy tőzsde üzemelne az épületben. Emberünk itt még nem adta fel és az ott található irodákban is utánakérdezett a Kucoinnak, de így sem járt szerencsével, senki sem hallott róluk. Ebből végül azt a következtetést vonta le, hogy a tőzsde igazából nem is létezik.

Írása a hétvégén több kriptós híroldalt is bejárt és a kommentek alapján úgy tűnik, hogy sokan egyből egy újabb tőzsdei átveréstől és a befektetők megkárosításától kezdtek tartani. Az eset végül akkora port kavart, hogy a tőzsde hivatalos közleményben válaszolt a vádakra. Ebből kiderült hogy Hong Kong-ban pusztán egy székhelyszolgáltatást vesznek igénybe, tehát lényegében csak egy postaládát bérelnek és a cég központja jelenleg Szingapúrban található. Ezt támasztja alá karrier oldaluk is, ahol az álláshirdetéseik mellett a munkavégzés helyeként egy helyi IT parkot tüntettek fel.

Bár alapvetően mindenkinek azt javasoljuk, hogy kriptopénzét soha ne tartsa huzamosabb ideig egyetlen tőzsdén sem, a KuCoin felett megjelenő viharfellegek szerencsére csak átmenetinek bizonyultak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img