Hol lehet a legalja?

spot_img

Elképesztő árakat láthatunk jelenleg a chartokon, olyanokat, amiket nem hittem, hogy fogunk még. Ethereum 268 dollár, Monero 85 dollár, IOTA 42 cent… Döbbenetes. A Bitcoin sincs éppen a legjobb formájában, de az altok tényleg teljesen kivéreznek.

Szerencsémre én ezt a fájdalmat most nem kell, hogy átérezzem, mert azt a kevés pénzt, amit tudtam, azt a Bitcoin Green-ről szóló cikkem után bele is tetttem, és a BITG keményen tartja magát 2 dollár fölött, sőt, még 2,50-en is járt a héten. Mint ahogy a bemutatóban is írtam, 9-11 millió között mozog a market cap-je jelenleg, ami nagy valószínűség szerint lényegében a legközelebbi befektetők pénze, azaz ennél nagyon összébb nem tud menni, csak felfele, vagy stagnálni.

Mindenesetre a kérdés, hogy hol a vége ennek? Mikor 8000 fölött jártunk, már mindenki meg volt győződve róla, hogy végre vége a medvék uralmának, engem is beleértve. Az, hog az ETF-el kapcsolatos döntés csúsztatása megtörtént, várható volt, és furcsa, hogy még egy semleges hír is ekkora pánikot idéz elő. Jól láthatóan mindenki emlékszik még január-február súlyos történéseire, és félnek az emberek az újabb veszteségektől.

Két dolgot szerettem volna ezzel kapcsolatban megosztani veletek. Az egyik, hogy várjuk ki a végét. A szeptember nagyon sok változást hozhat még, és lehet, hogy ez az év egészen máshogy vonul be a kriptók történelmébe, mint ahogyan azt most hisszük.

A másik, hogy tartom magam továbbra is a 4.700 dolláros negatív mélypont jóslatomhoz, amit épp két hónapja tettem. Szigorúan technikai szempontból nézve 5.900-6.000 körül látható a legerősebb támasz, ahonnan már több ízben visszapattantunk, ugyanakkor szerintem az el fog esni, épp azért, mert már sokadjára teszteljük, és a hangulat is nagyon rossz. A következő állomás a 4700-as szint, ami tavaly augusztusban még ellenállás volt, majd pedig októberben egy komoly elrugaszkodási pont.

Mi lesz, ha nem megy fel az árfolyam?

Emellé még mindenképp vegyük számításba azt, hogy a Bitcoinnak márpedig van kitermelési költsége, ami nagyságrendileg, és átlagolva 5000 dollár. Legvégső érvem talán nem túl erős, de szerintem van olyan jó, mint a grafikonból jóslás. Balage a korábbi poszt alatt már elfecsegte a nagy titkot: még valamikor májusban azt álmodtam, hogy 4.700 a legalja, és utána bull-run…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img